Τουλάχιστον δύο νεκροί και δεκάδες τραυματίες είναι μέχρι στιγμής ο απολογισμός της ισχυρής έκρηξης που σημειώθηκε τα ξημερώματα σε εργοστάσιο στην ανατολική Κίνα.

Η έκρηξη σημειώθηκε περίπου στις 09:00 (τοπική ώρα, 03:00 ώρα Ελλάδας) σε εργοστάσιο στο Νίνγκμπο, που είναι και από τα μεγαλύτερα λιμάνια της Κίνας, στην επαρχία Ζετζιάνγκ νότια της Σανγκάης και τα κινεζικά μέσα ενημέρωσης κάνουν λόγο για δύο νεκρούς και τουλάχιστον 30 τραυματίες. Οι επιχειρήσεις διάσωσης συνεχίζονται, ενώ έχει ξεκινήσει και έρευνα για να καθοριστούν τα αίτια της έκρηξης, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Η έκρηξη προκάλεσε κατάρρευση κτιρίων, ενώ ο δρόμος γέμισε απομεινάρια της έκρηξης, ενώ καταστράφηκαν και αυτοκίνητα. Επιπλέον, δημιουργήθηκαν τεράστιες τρύπες σε τοίχους, καταστράφηκαν τα σιδερένια ρολά των καταστημάτων και έσπασαν τα τζάμια κτιρίων σε μια ακτίνα ενός χιλιομέτρου.

Αυτόπτες μάρτυρες δηλώνουν σε τοπικά μέσα ότι πιθανή αιτία έκρηξης μπορεί να ένας κατεστραμμένος αγωγός αερίου, που το εργοστάσιο δεν είχε φτιάξει. Αξίζει να σημειωθεί, άλλωστε, ότι η Κίνα έχει μακρά και ντροπιαστική ιστορία βιομηχανικών ατυχημάτων, με την αμέλεια να οδηγεί συχνά σε πολύνεκρα ''δυστυχήματα''.