Η κυβέρνηση των ΗΠΑ δεν είχε καμία ανάμειξη στη χθεσινή επίθεση κατά της ζωής του προέδρου της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο, ανακοίνωσε σήμερα ο Τζον Μπόλτον, ο σύμβουλος εθνικής ασφαλείας του Λευκού Οίκου.

"Μπορώ να δηλώσω κατηγορηματικά ότι δεν υπάρχει καμία ανάμειξη της αμερικανικής κυβέρνησης σε όλη αυτή την κατάσταση", δήλωσε ο Μπόλτον σε συνέντευξή του στην εκπομπή "Fox News Sunday".

Ο Μπόλτον υπαινίχθηκε ότι η κυβέρνηση Μαδούρο πιθανόν να βρίσκεται η ίδια πίσω από την επίθεση, επικαλούμενος εκτεταμένη διαφθορά και καταπίεση στη Βενεζουέλα."Θα μπορούσε να είναι πολλά πράγματα, από ένα πρόσχημα του ίδιου του καθεστώτος Μαδούρο μέχρι κάτι άλλο", είπε ο Μπόλτον και πρόσθεσε ότι δεν υπάρχουν Αμερικανοί μεταξύ των τραυματιών από την επίθεση.

Η Βενεζουέλα πλήττεται για πέμπτη συναπτή χρονιά από μια σφοδρή οικονομική κρίση, η οποία έχει προκαλέσει υποσιτισμό και υπερπληθωρισμό και έχει οδηγήσει δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους μακριά από τη χώρα, στην Κολομβία και την Βραζιλία.

Ο Μαδούρο κατηγορεί συχνά τις ΗΠΑ, που έχουν επιβάλλει κυρώσεις εις βάρος αξιωματούχων της κυβέρνησής του, για "συνωμοσία" και κατηγόρησε αμερικανούς πολιτικούς ότι επεξεργάστηκαν σχέδια ανατροπής του για τον τερματισμό σχεδόν δύο δεκαετιών σοσιαλισμού στη Βενεζουέλα.