Επίσκεψη στην Γερμανία θα πραγματοποιήσει το ερχόμενο Σάββατο, 18 Αυγούστου, ο Ρώσο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν. Συρία, Ανατολική Ουκρανία και ενεργειακά θέματα θα βρεθούν στο επίκεντρο της συνάντησης Πούτιν - Μέρκελ.

Η καγκελάριος της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ θα συναντηθεί με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν το Σάββατο στον πύργο του Μέζεμπεργκ, που βρίσκεται έξω από το Βερολίνο, δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης, Στέφεν Ζάιμπερτ.

Η συνάντηση με την Καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ θα πραγματοποιηθεί στο ανάκτορο Μέζεμπεργκ, στο Βρανδεμβούργο. Θα πραγματοποιηθούν κοινές δηλώσεις στον Τύπο, αλλά όχι συνέντευξη Τύπου, ανέφερε.

Οι δύο ηγέτες θα συζητήσουν για τον πόλεμο στη Συρία, τη συνεχιζόμενη βία στην Ανατολική Ουκρανία και ενεργειακά θέματα, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.

Η Γερμανίδα καγκελάριος και ο Ρώσος πρόεδρος είχαν συναντηθεί προηγουμένως στο Σότσι στη Μαύρη Θάλασσα, τον Μάιο.

Η Μέρκελ και ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Χάικο Μάας είχαν εξάλλου συναντηθεί με τον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ στο Βερολίνο τον περασμένο μήνα, μαζί με τον αρχηγό του γενικού επιτελείου του ρωσικού στρατού Βάλερι Γκερασίμοφ.

Η Γερμανία  έχει συμφέρον σε μια σταθερή τουρκική οικονομία 

Η Γερμανία έχει συμφέρον σε μια σταθερή τουρκική οικονομία και παρακολουθεί στενά την κατάσταση, δήλωσε σήμερα κυβερνητικός εκπρόσωπος, ερωτηθείς για τη βουτιά του τουρκικού νομίσματος, που έχει χάσει πάνω από το 40% της αξίας του έναντι του αμερικανικού δολαρίου φέτος.