Τον Ιούνιο του 2019 εκτιμάται ότι θα είναι έτοιμο το νέο διεθνές αεροδρόμιο του Πεκίνου, το οποίο αναμένεται να τεθεί σε πλήρη λειτουργία το 2025.

Σε ένα αγροτικό προάστιο του Πεκίνου ένα εργοτάξιο στο οποίο δουλεύουν 8.000 εργαζόμενοι εκτείνεται όσο βλέπει το μάτι: η Κίνα κατασκευάζει το νέο γιγάντιο αεροδρόμιο φουτουριστικής αρχιτεκτονικής, το οποίο αναμένεται να γίνει ένα από τα πιο πολυσύχναστα στον κόσμο.

Σχεδιασμένο για να ανακουφίσει από την πίεση το άλλο διεθνές αεροδρόμιο της κινεζικής πρωτεύουσας το οποίο βρίσκεται στα όρια του κορεσμού, θα είναι έτοιμο τον Ιούνιο του 2019, σύμφωνα με τους αρμόδιους κατασκευαστικούς φορείς.

Ο νέος αυτός «Διεθνής αερολιμένας του Daxing» αναμένεται να τεθεί σε πλήρη λειτουργία το 2025. Θα διαθέτει οκτώ επιχειρησιακούς διαδρόμους και θα μπορεί να φιλοξενεί 72 εκατομμύρια επιβάτες ετησίως. Με συνολικό κόστος 63,9 δισ. γιουάν (8 δισ. ευρώ), ο νέος αερολιμένας θα απορροφήσει για την κατασκευή του περίπου 200.000 τόνους χάλυβα συνολικά.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις της Διεθνούς Ένωσης Αερομεταφορών (IATA), μέχρι το 2036 ο αριθμός των επιβατών που μεταφέρονται παγκοσμίως αναμένεται να διπλασιαστεί και να αγγίξει τα 7,8 δισεκατομμύρια ετησίως.