Το «πρώτο κουδούνι» χτύπησε σήμερα για τους μαθητές της μέσης και δημοτικής εκπαίδευσης στην Κύπρο, αλλά διαφαίνεται ότι η νέα σχολική χρονιά θα κυλήσει με προβλήματα, καθώς οι εκπαιδευτικοί από τις αρχές του καλοκαιριού βρίσκονται σε έντονη αντιπαράθεση με το Υπουργείο Παιδείας και την κυβέρνηση.

Χθες οι εκπαιδευτικές οργανώσεις πραγματοποίησαν συνάντηση, προκειμένου να αξιολογήσουν τις τελευταίες εξελίξεις και να αποφασίσουν τα επόμενα βήματά τους.
Επί τάπητος τέθηκε η νέα πρόταση της κυβέρνησης, όπως διαμορφώθηκε την τελευταία εβδομάδα. Οι οργανώσεις δηλώνουν έτοιμες να υποβάλουν τις θέσεις τους στην κυβέρνηση, οποιαδήποτε στιγμή τους ζητηθεί, προκειμένου να εκτονωθεί η κρίση. Σημειώνεται πως μεθαύριο Τετάρτη θα συνέλθουν τα διοικητικά συμβούλια τους, ώστε να αξιολογήσουν τις απαντήσεις που θα πάρουν για λήψη τελικών αποφάσεων.

Έτσι, παρατείνεται η αγωνία για χιλιάδες μαθητές αλλά και τους γονείς τους, καθώς σοβαρό είναι το ενδεχόμενο, προτού καλά-καλά αρχίσει η σχολική χρονιά να αποφασιστούν κινητοποιήσεις, μεταξύ των οποίων και απεργιακές.

Ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Χαμπιαούρης, σε μήνυμά του για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, το οποίο, στο πλαίσιο των μέτρων που έχουν παρθεί δεν θα αναγνωστεί στα σχολεία, υποστήριξε πως απαιτείται η συνεργασία όλων των εμπλεκομένων φορέων στην εκπαίδευση, ώστε να πετύχουν οι προσπάθειες για εκσυγχρονισμό του εκπαιδευτικού συστήματος.