Η αμερικανική κυβέρνηση του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ επιβεβαίωσε σήμερα το κλείσιμο του γραφείου της Οργάνωσης για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (ΟΑΠ /OLP) στην Ουάσινγκτον, κατηγορώντας τους Παλαιστίνιους ηγέτες για την μη εμπλοκή τους «σε απευθείας και ουσιαστικές διαπραγματεύσεις με το Ισραήλ».

«Οι ηγέτες της Οργάνωσης για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (OLP) απέρριψαν το αμερικανικό ειρηνευτικό σχέδιο χωρίς καν να το δουν και αρνήθηκαν να συνομιλήσουν με την αμερικανική κυβέρνηση για τις προσπάθειες ειρήνευσης», ανέφερε η ανακοίνωση της εκπροσώπου του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών Χέδερ Νάουερτ.

Κατά συνέπεια, «η κυβέρνηση αποφάσισε ότι το γραφείο της OLP στην Ουάσινγκτον θα κλείσει προς το παρόν», πρόσθεσε.

Τον περασμένο Νοέμβριο η Ουάσινγκτον είχε αρνηθεί να ανανεώσει την άδεια που επιτρέπει τη λειτουργία του γραφείου της ΟΑΠ στην αμερικανική πρωτεύουσα, για πρώτη φορά από τη δεκαετία του 1980.

Η ΟΑΠ του Παλαιστίνιου προέδρου Μαχμούντ Αμπάς θεωρείται από τη διεθνή κοινότητα ως η οργάνωση που εκπροσωπεί τον παλαιστινιακό λαό. Για να λειτουργεί το γραφείο της στην Ουάσινγκτον πρέπει να λαμβάνει την άδεια των αρχών κάθε έξι μήνες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ