Διέψευσε τις πληροφορίες για διευθέτηση κοινωνικής συνάντησης του Προέδρου Νίκου Αναστασιάδη με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, Μουσταφά Ακιντζί, ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος, Πρόδρομος Προδρόμου.

Μιλώντας στο ΡΙΚ, ο κ. Προδρόμου επιβεβαίωσε ότι ο Ν. Αναστασιάδης, σε τηλεφωνική επικοινωνία, που είχε με τον Μουσταφά Ακιντζί, με την ευκαιρία των γενεθλίων του, επανέλαβε την ετοιμότητά του για συνάντηση, ακόμα και κοινωνικού περιεχομένου. Ανέφερε, ωστόσο, ότι δεν έχει διευθετηθεί κάτι τέτοιο.
Επισήμανε ότι ο Πρόεδρος Ν. Αναστασιάδης κατ' επανάληψη είχε ζητήσει από τον Ακιντζί να συναντηθούν και να συνομιλήσουν.

Δυστυχώς, είπε ο κ. Προδρόμου, κατά τη συνάντηση του Απριλίου, διαπιστώσαμε ότι η τουρκοκυπριακή πλευρά δεν επιθυμούσε να εμπλακεί σε διαπραγμάτευση.
Πρόσθεσε ότι ο χρόνος που παρήλθε θα μπορούσε να είχε αξιοποιηθεί, διότι, όπως σημείωσε, υφίστανται ζητήματα που θα μπορούσαν να συζητηθούν.

Σχετικά με τη διάνοιξη του οδοφράγματος της Δερύνειας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνει μόνο από τη μια πλευρά. Ανέφερε ότι «η ελληνοκυπριακή πλευρά είναι έτοιμη από καιρό και η όποια καθυστέρηση υπήρξε έγινε εξ υπαιτιότητας της άλλης πλευράς».

Επίσης, τόνισε ότι δεν μπορεί να γίνει διέλευση πολιτών μέσα από στρατιωτικά φυλάκια και εξέφρασε την ελπίδα ότι «θα γίνουν δεύτερες σκέψεις και θα ξεπεραστεί η στρατοκρατική λογική».