Οι Ελεύθεροι Ψηφοφόροι της Βαυαρίας αναδείχθηκαν το τρίτο μεγαλύτερο κόμμα και αυτό που θα έχει ρόλο ρυθμιστή στις εκλογές που έγιναν χθες Κυριακή στο κρατίδιο αυτό της Γερμανίας, στις οποίες η Χριστιανοκοινωνική Ένωση (CSU) έχασε την κοινοβουλευτική της πλειοψηφία.

Οι Ελεύθεροι Ψηφοφόροι είναι μια εθνική ένωση που ιδρύθηκε το 1978 ως μια οργάνωση ομπρέλα για τους πολιτικούς υποψηφίους που δεν πρόσκεινται σε κάποιο κόμμα. Τις μεγαλύτερες επιτυχίες τους ως πολιτικό κόμμα έχουν σημειώσει οι Ελεύθεροι Ψηφοφόροι στα νότια κρατίδια της Βαυαρίας και της Βάδης-Βυρτεμβέργης.

Οι Ελεύθεροι Ψηφοφόροι είναι ένα κεντρώο κόμμα το οποίο επιλέγουν συχνά οι ψηφοφόροι που έχουν απογοητευτεί από τα παραδοσιακά κόμματα και θέλουν να ρίξουν μια ψήφο διαμαρτυρίας.

Σε ορισμένα ζητήματα οι θέσεις τους κλίνουν προς τα αριστερά, όπως συμβαίνει με την περιβαλλοντική και την κοινωνική πολιτική, ενώ σε άλλα, όπως είναι η πολιτική της μετανάστευσης και της ασφάλειας, τηρούν συντηρητική στάση, η οποία ευθυγραμμίζεται με αυτήν της CSU.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δείτε επίσης: