(upd) Οι πρόεδροι της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν και της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν συζήτησαν τηλεφωνικά την διοργάνωση μιας διάσκεψης υψηλού επιπέδου μεταξύ της Ρωσίας και των ΗΠΑ στο Παρίσι, μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA επικαλούμενο τον εκπρόσωπο του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ. Τι είπαν για τη Συρία.

Κρεμλίνο: Πούτιν και Μακρόν συμφώνησαν για την ανάγκη επιτάχυνσης των κοινών προσπαθειών υλοποίησης της πολιτικής διαδικασίας στην Συρία

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν κι ο Γάλλος ομόλογός του Εμανουέλ Μακρόν συμφώνησαν σήμερα στην τηλεφωνική συνομιλία που είχαν για την ανάγκη επιτάχυνσης των κοινών προσπαθειών υλοποίησης της πολιτικής διαδικασίας στην Συρία, όπως ανακοίνωσε το Κρεμλίνο.

«Το σημείο ενδιαφέροντος της τετραμερούς διάσκεψης Ρωσίας-Τουρκίας-Γαλλίας-Γερμανίας που αρχίζει σήμερα στην Κωνσταντινούπολη, εντοπίζεται σε έναν διακανονισμό για την Συρία. Επίσης, συζητήθηκαν μία σειρά θεμάτων της ατζέντας που θα τεθούν στην διάσκεψη της Κωνσταντινούπολης. Οι δύο πλευρές τόνισαν την ανάγκη ενίσχυσης των κοινών προσπαθειών για την εξέλιξη της πολιτικής διαδικασίας στην Συρία, συμπεριλαμβανομένων και των ζητημάτων για την συγκρότηση και στελέχωση μιας Συνταγματικής Επιτροπής», ανέφερε η ανακοίνωση.

Η ίδια ανακοίνωση πρόσθεσε ότι η τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ των δύο προέδρων, έγινε μετά από πρωτοβουλία της γαλλικής πλευράς.

Οι δύο πρόεδροι αναμένεται να συναντηθούν με την καγκελάριο της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ και τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και να συζητήσουν τις εξελίξεις στην επαρχία Ιντλίμπ της Συρίας που βρίσκεται υπό τον έλεγχο των ανταρτών, αλλά και την πολιτική διαδικασία για την επίλυση του αιματηρού πολεμικού προβλήματος.