Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν συναντάται στην Κωνσταντινούπολη με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν πριν από την διεξαγωγή της τετραμερούς διάσκεψης για την Συρία, όπως μεταδίδει ανταποκριτής του ρωσικού πρακτορείου ειδήσεων Sputnik.

Ο πρόεδρος Πούτιν έφτασε στην Κωνσταντινούπολη νωρίτερα σήμερα, ενώ η διάσκεψη μεταξύ των τεσσάρων ηγετών αναμένεται να αρχίσει, αφού προηγηθούν διμερείς συναντήσεις.

Πρόκειται για την πρώτη διάσκεψη που θα διεξαχθεί για την Συρία, με τετραμερή σύνθεση (Ρωσία, Γαλλία, Γερμανία, Τουρκία).

 Συνάντηση και  των υπουργών Άμυνας

Οι υπουργοί Άμυνας της Ρωσίας και της Τουρκίας Σεργκέι Σόιγκου και Χουλουσί Ακάρ συναντήθηκαν σήμερα στην Κωνσταντινούπολη και συζήτησαν την παρούσα κατάσταση στην Συρία, σύμφωνα με ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Άμυνας.

«Η συνάντηση μεταξύ του Ρώσου υπουργού Άμυνας, στρατηγού Σεργκέι Σόιγκου και του Τούρκου υπουργού Εθνικής Άμυνας Χουλουσί Ακάρ πραγματοποιήθηκε στην Κωνσταντινούπολη. Οι υπουργοί Άμυνας της Ρωσίας και της Τουρκίας συζήτησαν στην κατάσταση στην Συρία», ανέφερε η ίδια ανακοίνωση.

Οι συζητήσεις των δύο ΥΠΑΜ έγιναν πριν από την διεξαγωγή της τετραμερούς διάσκεψης για την Συρία, μεταξύ των ηγετών της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Ρωσίας και της Τουρκίας.