(upd) Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν και η Γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ συναντήθηκαν στην Κωνσταντινούπολη, μεταδίδει ένας ανταποκριτής του ρωσικού πρακτορείου ειδήσεων Sputnik. Λίγο μετά τις 4:30 ώρα Ελλάδος ξεκίνησαν οι εργασίες της τετραμερούς διάσκεψης για τη Ρωσία.

Οι συνομιλίες των δύο ηγετών έγιναν πριν από την έναρξη της τετραμερούς διάσκεψης για την Συρία, με την συμμετοχή των ηγετών της Ρωσίας, της Τουρκίας, της Γαλλίας και της Γερμανίας.

Πριν από την συνάντησή του με την καγκελάριο Μέρκελ, ο πρόεδρος Πούτιν συναντήθηκε με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Καταπολέμηση τρομοκρατίας και Συρία στη συνάντησηγ Τσαβούσογλου - Λαβρόφ

Οι υπουργοί των Εξωτερικών της Τουρκίας και της Ρωσίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου και Σεργκέι Λαβρόφ συζήτησαν την ανάπτυξη ενός πλαισίου καταπολέμησης της τρομοκρατίας, αλλά και τον πολιτικό συντονισμό των πρωτοβουλιών για την Συρία.

Παράλληλα, οι δύο ΥΠΕΞ συζήτησαν την υλοποίηση της συμφωνίας οργάνωσης ουδέτερης ζώνης στην επαρχία Ιντλίμπ, σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο των Εξωτερικών, το οποίο και επικαλείται το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Sputnik.