Συνεχίζονται οι εργασίες της ετήσιος συνόδου των ηγετών της G20, με τις τελευταίες πληροφορίες να αναφέρουν πως οι διαπραγματεύσεις για την σύνταξη ενός τελικού κοινού ανακοινωθέντος, που θα εκφράζει τη βούληση για την προώθηση στενότερων εμπορικών δεσμών μεταξύ των χωρών-μελών της, έχουν κλιμακωθεί.

Το προσχέδιο της τελικής διακήρυξης των ηγετών των χωρών-μελών της ομάδας G20 είναι έτοιμο, ενώ έχει -σε γενικές γραμμές- την υποστήριξη των συμμετεχόντων. Ωστόσο, οι διαβουλεύσεις για την τελική μορφή του βρίσκονται ακόμη σε εξέλιξη, σύμφωνα με δήλωση στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Sputnik μιας πηγής που έχει λάβει γνώση για την πορεία των σχετικών διεργασιών.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, δεν έχει ακόμη διευκρινιστεί αν όλοι οι ηγέτες των κρατών-μελών θα υπογράψουν την τελική διακήρυξη της διήμερης συνόδου, στο Μπουένος Άιρες της Αργεντινής.

Οι αντιπροσωπείες των κυβερνήσεων των χωρών μελών της G20, κρατών στα οποία αναλογεί πάνω από το 80% του ΑΕΠ του πλανήτη και του διεθνούς εμπορίου, προετοίμαζαν όλη την εβδομάδα το κείμενο που ελπίζεται ότι θα υπογράψουν οι ηγέτες στο κλείσιμο της συνόδου του Μπουένος Άιρες. Θα δοθεί προφανώς πολύ μεγάλη προσοχή στις διατυπώσεις της τελικής ανακοίνωσης της συνόδου για το εμπόριο. Στην πρόσφατη σύνοδο της Οικονομικής Συνεργασίας Ασίας-Ειρηνικού (APEC), στην οποία κυριάρχησε η σύγκρουση ΗΠΑ-Κίνας, κατέστη αδύνατη η δημοσιοποίηση κοινής ανακοίνωσης.