Σεισμική δόνηση μεγέθους 7,3 βαθμών σημειώθηκε στη ρωσική άπω ανατολή σήμερα, όπως ανακοίνωσε η αμερικανική γεωλογική υπηρεσία USGS.

Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε σε απόσταση 88 χιλιομέτρων δυτικά-νοτιοδυτικά του Νικόλσκογιε, στην Καμτσάτκα. Η δόνηση προερχόταν από εστιακό βάθος 33 χιλιομέτρων.

Το Κέντρο Προειδοποίησης για Τσουνάμι του Ειρηνικού ανακοίνωσε ότι είναι πιθανόν να πληγούν από παλιρροϊκά κύματα οι ακτές σε απόσταση έως και 300 χιλιομέτρων από το επίκεντρο του σεισμού που σημειώθηκε σήμερα στη ρωσική Άπω Ανατολή.

Ο σεισμός ήταν μεγέθους 7,3 βαθμών, σύμφωνα με το αμερικανικό USGS και το επίκεντρό του εντοπίστηκε σε απόσταση 88 χιλιομέτρων από το Νικόλσκογιε της Καμτσάτκας.

Δεν αναφέρθηκαν ζημιές στην Καμτσάτκα, δεν υπάρχει κίνδυνος για τσουνάμι

Το υπουργείο αντιμετώπισης εκτάκτων περιστατικών της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι δεν υπάρχει καμία απειλή για τσουνάμι στη ρωσική Άπω Ανατολή μετά τον ισχυρό σεισμό που σημειώθηκε στην περιοχή.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί ζημιές στη χερσόνησο Καμτσάτκα από τη δόνηση, μετέδωσε το πρακτορείο RIA με βάση τις πρώτες πληροφορίες.

Το αμερικανικό γεωλογικό ινστιτούτο USGS, που αρχικά ανέφερε ότι ο σεισμός ήταν 7,3 βαθμών, αναθεώρησε προς τα επάνω την εκτίμησή του, στους 7,4 βαθμούς.