(upd 16:37) Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε σε ένα αρτοποιείο γύρω στις 9.00 τοπική ώρα (10.00 ώρα Ελλάδας) στην οδό Τρεβίζ, στο 9ο διαμέρισμα του Παρισιού, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν τουλάχιστον 36 άνθρωποι και να προκληθούν ζημιές σε πολλές προθήκες καταστημάτων στην περιοχή.

Πυρκαγιά ξέσπασε σε ένα κατάστημα την οποία ακολούθησε ισχυρή έκρηξη, που προκλήθηκε πιθανότατα από διαρροή αερίου στο κέντρο του Παρισιού, ανέφερε η αστυνομική διεύθυνση του Παρισιού. Προσώρας πιθανότερη αιτία για το συμβάν φαίνεται να είναι η διαρροή αερίου. Η πυροσβεστική υπηρεσία του Παρισιού βρίσκεται στο σημείο.

Η δυνατή έκρηξη προκάλεσε πυρκαγιά σε αρκετούς ορόφους του κτιρίου όπου στεγάζονταν το αρτοποιείο, ενώ έσπασαν τα παράθυρα γειτονικών καταστημάτων και ταρακούνησε κτίρια εκατοντάδες μέτρα από το σημείο, στην οδό Τρεβίζ, στο κέντρο του Παρισιού.

Τουλάχιστον 36 άνθρωποι τραυματίστηκαν, ενώ 12 από αυτούς βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση από την διαρροή αερίου που προκάλεσε έκρηξη σήμερα το πρωί σε αρτοποιείο στο κέντρο του Παρισιού, σύμφωνα με εκπρόσωπο της Πυροσβεστικής.

“Δώδεκα άνθρωποι είναι σε κρίσιμη κατάσταση. Μεταξύ αυτών και τρεις πυροσβέστες,” δήλωσε ο Έρικ Μουλίν στον τηλεοπτικό σταθμό BFMTV.

Από τους 12 τραυματίες, οι ζωή των πέντε βρίσκεται σε κίνδυνο. Πρόκειται για δύο πυροσβέστες και τρεις πολίτες. Άλλοι 24 άνθρωποι τραυματίστηκαν ελαφρά.

Πριν από λίγο, ο Γάλλος υπουργός των Εσωτερικών Κριστόφ Καστανέρ δήλωσε στο τηλεοπτικό κανάλι BFMTV ότι από την έκρηξη υπάρχουν τέσσερις νεκροί, δύο από τους οποίους είναι πυροσβέστες, ενώ σύμφωνα με τον Ισπανό υπουργό Εξωτερικών το τρίτο θύμα είναι ένας Ισπανός πολίτης.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, AFP, με πληροφορίες από LeMonde.fr, RTL.fr