Η Αίγυπτος διαδέχεται τη Ρουάντα στην προεδρία της Αφρικανικής Ένωσης (AU). Επίσπευση της εφαρμογής της συμφωνίας ελεύθερου εμπορίου για την Αφρική (CFTA), ζήτησε ο πρόεδρος Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι, στη διάρκεια της εναρκτήριας τελετής της 32ης Διάσκεψης της Αφρικανικής Ένωσης.

Ο πρόεδρος της Αιγύπτου Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι θα είναι επιτυχής στην προώθηση της προόδου της Αφρικανικής Ένωσης (AU) στη διάρκεια άσκησης της προεδρίας του αναφερόμενου περιφερειακού οργανισμού, δήλωσε σήμερα ο Μαχμούντ Αμπάς, πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής, στην εναρκτήρια τελετή της 32ης Διάσκεψης της Αφρικανικής Ένωσης.

 «Ευχόμαστε στον πρόεδρο της Αιγύπτου που θα αναλάβει την προεδρία, Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι, επιτυχία το 2019 και είμαι βέβαιοι ότι θα επιτύχει νίκες με την σοφία του και κάνει την AU να έχει περισσότερη πρόοδο και ευημερία», είπε χαρακτηριστικά ο Αμπάς.

 Σίσι: Υπέρ της ταχείας εφαρμογής της συμφωνίας ελεύθερου εμπορίου για την Αφρική (CFTA)

Η επικύρωση της συμφωνίας για την Αφρικανική Ηπειρωτική Ελεύθερη Εμπορική Περιοχή (CFTA) που είναι προϋπόθεση για την εφαρμογή της, θα πρέπει να επισπευστεί, δήλωσε ο Αιγύπτιος πρόεδρος Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι.

«Χρειαζόμαστε την ενίσχυση της συνεργασίας μας και τον πολλαπλασιασμό των προσπαθειών μας για την επιτάχυνση της εφαρμογής της συμφωνίας CFTA. Πρέπει επίσης να αγωνιστούμε ώστε αυτή η συμφωνία να έχει πρακτικά αποτελέσματα για τους λαούς μας», είπε χαρακτηριστικά ο Αιγύπτιος πρόεδρος.