Καθώς οι Αμερικανοί αναμένουν τα ευρήματα της έκθεσης Μάλερ, περίληψη της οποίας αναμένεται να δημοσιευθεί σήμερα, ο Ντόναλντ Τραμπ παραμένει, ασυνήθιστα για τον ίδιο, σιωπηλός και παίζει γκολφ στην εξοχική του κατοικία στην Φλόριντα.

Ενώ οι Αμερικανοί εναγωνίως ανέμεναν το Σάββατο να λάβουν μια πρώτη ενημέρωση για τα ευρήματα της πολυαναμενόμενης έκθεσης του ειδικού εισαγγελέα Ρόμπερτ Μάλερ, η οποία υποβλήθηκε την Παρασκευή στον υπουργό Δικαιοσύνης Ουίλιαμ Μπαρ, ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ από την κατοικία του στο Μαρ-α-Λάγκο της Φλόριντα, ένα εικοσιτετράωρο μετά, παρέμενε σιωπηλός. Καθώς το μυστήριο συνεχίζεται για το περιεχόμενο του κρίσιμου -για το πολιτικό μέλλον του Τραμπ - εγγράφου που συνέταξε ο Μάλερ έπειτα από έρευνα 675 ημερών, με αντικείμενο την φερόμενη ανάμιξη της Ρωσίας στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές του 2016, ο Ρεπουμπλικανός μεγιστάνας δεν έχει πει μέχρι στιγμής κουβέντα και το Σάββατο πέρασε την ημέρα του στο γήπεδο γκολφ στο Παλμ Μπιτς στην Φλόριντα.

Τα μάτια όλων βρίσκονται στον Ουίλιαμ Μπαρ, ο οποίος σύμφωνα με το CNN πέρασε εννέα ώρες στο υπουργείο το Σάββατο. Ο μοναδικός γνώστης και κάτοχος μέχρι στιγμής του εγγράφου δεν παρέδωσε στο Κογκρέσο, όπως είχε αρχικά δηλώσει, μια περίληψη της έκθεσης, αντ' αυτού, ένας αξιωματούχος του υπουργείου τόνισε ότι θα το πράξει την Κυριακή. Δύο είναι τα κρίσιμα ερωτήματα: Συνεργάστηκε στενά η ομάδα του Τραμπ με την Μόσχα κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του 2016; Επιχείρησε έπειτα ο 45ος πρόεδρος των ΗΠΑ να παρεμποδίσει το έργο της Δικαιοσύνης; Ένα εικοσιτετράωρο μετά την υποβολή της, το μεγάλο μυστήριο γύρω από το περιεχόμενο της έκθεσης παραμένει. Ο Λευκός Οίκος επανέλαβε ότι δεν έχει λάβει καμία ενημέρωση για το περιεχόμενο αυτής και κανένας εκλεγμένος αξιωματούχος δεν έχει πρόσβαση σε αυτήν.

/ Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ