Ανακοινώθηκαν τα πρώτα αποτελέσματα των δημοτικών εκλογών στην Τουρκία. Με καταμετρημένο το 35% των ψήφων στην Κωνσταντινούπολη προηγείται ο Μπιναλί Γιλντιρί με 51,7% έναντι 45,6% του Εκρέμ Ιμάμογλου, ενώ στην Άγκυρα ο υποψήφιος της αντιπολίτευσης Μανσούρ Γιαβάς προηγείται του υποψηφίου του κυβερνώντος κόμματος (AKP) Μεχμέτ Οζασεκί, με καταμετρημένο το 41,6% των ψήφων.

Με την άρση της απαγόρευσης από το Ανώτατο Εκλογικό Συμβούλιο μεταδίδονται πλέον και επίσημα τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα. Σύμφωνα με αυτά αν και το δείγμα δεν είναι ακόμη αρκετά αντιπροσωπευτικό για δημοτικές εκλογές ο Μπιναλί Γιλντιρίμ προηγείται στην Κωνσταντινούπολη να με 51,7% έναντι 45,6% του Εκρέμ Ιμάμογλου ενώ έχει καταμετρηθεί το 35% των ψήφων.

Στην Άγκυρα με τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα διαφαίνεται ανατροπή με τον υποψήφιο του κυβερνώντος κόμματος Μεχμέτ Οζασεκί να προηγείται με 50,65% έναντι 46,2% του Μανσούρ Γιαβάς (CHP) με καταμετρημένο το 26%. Στην Σμύρνη δεν φαίνεται κάποια έκπληξη καθώς ο υποψήφιος του Ρεπουμπλικανικού κόμματος Τουντς Σογιέρ προηγείται με 58,37% έναντι 37,4% του Νιχάτ Ζεϊμπέκι (AKP) με καταμετρημένο περίπου το 25% των ψήφων.

Ο υποψήφιος της αντιπολίτευσης (CHP) για τη δημαρχία της Άγκυρας, Μανσούρ Γιαβάς, προηγείται του υποψηφίου του κυβερνώντος κόμματος (AKP) Μεχμέτ Οζασεκί, με καταμετρημένο το 41,6% των ψήφων, μετέδωσε το τηλεοπτικό κανάλι NTV.