Το Ανώτερο Εκλογικό Συμβούλιο (YSK) της Τουρκίας αποφάσισε ότι θα γίνει νέα καταμέτρηση των ψήφων σε 8 από τις 39 περιφέρειες της Κωνσταντινούπολης, μετά τις ενστάσεις που υπήρξαν, δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής του YSK Σαντί Γκιουβέν, έπειτα από τις προσφυγές που κατέθεσε το Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αμφισβητώντας τα αποτελέσματα των τοπικών εκλογών της Κυριακής στην πόλη αυτή.

Το κύριο κόμμα της αντιπολίτευσης, το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα (CHP), το οποίο κέρδισε με μικρή διαφορά το AKP στην Κωνσταντινούπολη, βάσει των προκαταρκτικών αποτελεσμάτων που ανακοινώθηκαν, είχε προσφύγει κατά της νέας καταμέτρησης των ψήφων, αναγκάζοντας το Εκλογικό Συμβούλιο να την σταματήσει αργά χθες το βράδυ.

Μιλώντας ωστόσο σήμερα σε δημοσιογράφους στην Άγκυρα, ο Γκιουβέν διευκρίνισε ότι η νέα καταμέτρηση θα επικεντρωθεί κυρίως στις άκυρες ψήφους και σημείωσε ότι δεν είναι κάτι που γίνεται για πρώτη φορά.

Σημειώνεται ότι το AKP του Ερντογάν κατέθεσε προσφυγές για νέα καταμέτρηση των ψήφων σε όλες τις εκλογικές περιφέρειες της Κωνσταντινούπολης και στην πρωτεύουσα Άγκυρα όταν τα προκαταρκτικά αποτελέσματα έδειξαν ότι επρόκειτο να χάσει και τις δύο πόλεις.