Η κυβέρνηση της πρωθυπουργού του Ηνωμένου Βασιλείου Τερέζα Μέι σχεδιάζει να κατοχυρώσει νομοθετικά ένα τελωνειακό καθεστώς με την Ευρωπαϊκή Ένωση σε μια προσπάθειά της να κερδίσει τη στήριξη του κόμματος των Εργατικών σε μια συμφωνία για Brexit, ανέφεραν οι Sunday Times.

 

«Με βάση το νέο σχέδιο, η πρωθυπουργός θα προσφέρει ένα αναθεωρημένο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για μια συμφωνία αποχώρησης με νομική κατοχύρωση ενός τελωνειακού καθεστώτος», τονίζει το δημοσίευμα.

Μια εκπρόσωπος της Ντάουνινγκ Στριτ αρνήθηκε να σχολιάσει το δημοσίευμα.

Παράλληλα, σύμφωνα με την Sunday Telegraph, η Άντρεα Λίντσομ, επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Συντηρητικού Κόμματος της Τερέζας Μέι στη Βουλή των Κοινοτήτων χαρακτήρισε «απόλυτη προδοσία» ένα δεύτερο δημοψήφισμα για την παραμονή ή αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ένωση.

«Θα απαιτεί μια μακρά καθυστέρηση, θα αναθερμάνει τη διχαστική συζήτηση και από τη στιγμή που το κοινοβούλιο έχει έως τώρα αποτύχει να εφαρμόσει το αρχικό αποτέλεσμα, δεν υπάρχει κανένας λόγος να πιστέψουμε ότι θα σεβαστεί ένα δεύτερο δημοψήφισμα», τόνισε η Λίντσομ, ένθερμος υποστηρικτής του Brexit.

«Το όραμα που είχαμε για το Brexit σβήνει και μας τελειώνει ο χρόνος για να το διασώσουμε», ανέφερε.