Οι συνομιλίες για το Brexit μεταξύ των Συντηρητικών της Μέι και του αντιπολιτευόμενου Εργατικού κόμματος τερματίζονται χωρίς συμφωνία, όπως μετέδωσε το BBC και επιβεβαίωσε ο ηγέτης των Εργατικών Τζέρεμι Κόρμπιν, γεγονός που ενισχύσει τον προβληματισμό στη χώρα και πλήττει την ισχύ της στερλίνας.

Ο ηγέτης του αντιπολιτευόμενου Εργατικού κόμματος στη Βρετανία, ο Τζέρεμι Κόρμπιν, απέστειλε επιστολή στην πρωθυπουργό Τερέζα Μέι προκειμένου να δηλώσει ότι οι συνομιλίες για την άρση του αδιεξόδου για το Brexit «δεν προχώρησαν όσο μακριά μπορούσαν» λόγω της αστάθειας της κυβέρνησης.

Ο Κόρμπιν δήλωσε οι κινήσεις του Συντηρητικού κόμματος προς την επιλογή νέου ηγέτη σημαίνουν ότι η κυβέρνηση έχει γίνει «ακόμα πιο ασταθής και η εξουσία της έχει διαβρωθεί» υπονομεύοντας την εμπιστοσύνη στην «ικανότητα της κυβέρνησης να εφαρμόσει την όποια συμφωνία συμβιβασμού».

Κάτω από το 1,28 δολάριο κινείτο σήμερα η στερλίνα, κοντά στο χαμηλότερο επίπεδο του τετραμήνου, καθώς οι διακομματικές συνομιλίες για το Brexit βρίσκονται κοντά σε κατάρρευση και εντείνονται οι πιέσεις προς την πρωθυπουργό Τερέζα Μέι να παραιτηθεί. Σήμερα η στερλίνα κατέγραψε πτώση 0,1% στο 1,2785 δολάριο, κοντά στο χαμηλό του 1,2773 δολαρίου του Φεβρουαρίου. Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα υποχώρησε σε χαμηλό τριμήνου και χθες έπεσε κάτω από το 1,28 δολάριο.

Η μάχη για την ηγεσία των Συντηρητικών μοιάζει αναπόφευκτη και ο κίνδυνος ενός Brexit χωρίς συμφωνία – ή και καθόλου Brexit – αυξάνεται παράλληλα με την πιθανότητα βουλευτικών εκλογών και ενδεχομένως τον σχηματισμό μιας κυβέρνησης Εργατικών.