Δεκάδες πτώματα αμάχων και Σύρων στρατιωτικών, όλοι θύματα δολοφονίας από τους τζιχαντιστές, βρέθηκαν σε δύο ομαδικούς τάφους που εντοπίστηκαν την Παρασκευή στα δυτικά της Ράκας, στη Συρία.

'Οπως μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων SANA, ''δύο ομαδικοί τάφοι εντοπίστηκαν στην επαρχία της Ράκας, μέσα στους οποίους βρίσκονται τα πτώματα δεκάδων μαρτύρων, πολιτών και στρατιωτικών, που εκτελέστηκαν από την τρομοκρατική οργάνωση Ντάες όταν έλεγχε την περιοχή''. Να σημειωθεί ότι το Ντάες είναι ακρωνύμιο του Ισλαμικού Κράτους στα αραβικά.

Οι ομαδικοί τάφοι βρέθηκαν χάρη σε πληροφορίες που έδωσαν στις αρχές κάτοικοι κοντά στην κοινότητα Ουάουι, στο δυτικό τμήμα της επαρχίας της Ράκας, στη βόρεια Συρία, σύμφωνα με το πρακτορείο.

Η επιχείρηση μπορεί να διαρκέσει ''πολλές ημέρες, λόγω της τεράστιας έκτασης των δύο ομαδικών τάφων'', αποκάλυψε πηγή προσκείμενη στη συριακή Πολιτική Προστασία.

Αξίζει να αναφερθεί πως το ΙΚ ευθύνεται για αναρίθμητες βαρβαρότητες στα εδάφη που είχε καταλάβει από το 2014, καθώς κατηγορείται ότι είχε ενορχηστρώσει μαζικές εκτελέσεις, αποκεφαλισμούς και άλλες φρικαλεότητες. Χαρακτηριστικό είναι ότι τα πτώματα σε μαζικούς τάφους σε Συρία και Ιράκ εκτιμάται ότι ξεπερνούν τα 15 χιλιάδες.