Η Λευκωσία αναμένει τις παρατηρήσεις της Αθήνας σε σχέση με το θέμα της οριοθέτησης της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης, δήλωσε σήμερα ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στο περιθώριο των εορτασμών των Θεοφανείων στο Ζύγι και ερωτηθείς πότε και υπό ποιες προϋποθέσεις θα προχωρήσει η Λευκωσία στην οριοθέτηση της Αποκλειστικής Οικονομικής της Ζώνης, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης απάντησε πως «έχει ήδη λεχθεί ό,τι ήταν να λεχθεί, επομένως δεν έχω να προσθέσω τίποτα. Περιμένουμε τις παρατηρήσεις και της Ελλάδος διότι εφάπτονται οι ζώνες, οι οποίες διαχωρίζουν τις δύο Αποκλειστικές Οικονομικές Ζώνες.

Απαντώντας σε ερώτηση, είπε ότι οι αποφάσεις για τις συντεταγμένες της κυπριακής ΑΟΖ δεν συνδέονται με τις τουρκικές διεκδικήσεις στο Καστελλόριζο, αφού όπως εξήγησε, το θέμα δεν αφορά την οριοθέτηση διαχωριστικής γραμμής μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας αλλά μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Καθημερινής», η Αθήνα έχει ήδη συμφωνήσει με την οριοθέτηση και της υπόλοιπης Κυπριακής ΑΟΖ,

Ερωτηθείς κατά πόσο ανησυχούν τη Λευκωσία οι προειδοποιήσεις της Τουρκίας ότι μετά τις λεγόμενες εκλογές στα κατεχόμενα, θα καθοριστεί η γραμμή που θα ακολουθηθεί στο Κυπριακό, αφήνοντας να εννοηθεί, ότι θα αναζητηθεί λύση εκτός των παραμέτρων των Ηνωμένων Εθνών, ο Νίκος Αναστασιάδης, είπε ότι το θέμα θα παρακολουθείται και αναλόγως θα υπάρξουν αντιδράσεις.