Οι Ηνωμένες Πολιτείες πραγματοποίησαν σήμερα επιδρομή στην Συρία κατά αρχηγών τζιχαντιστικών οργανώσεων κοντά στην πόλη του Ιντλίμπ, σκοτώνοντας τουλάχιστον 40 ανάμεσά τους, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

 

«Η επιχείρηση είχε ως στόχο αρχηγούς της AQ-S υπεύθυνους για επιθέσεις που απειλούν αμερικανούς πολίτες, τους εταίρους μας, καθώς και αθώους αμάχους», ανακοίνωσε το αμερικανικό Πεντάγωνο, χωρίς να δώσει διευκρινίσεις για τον τρόπο με τον οποίο έγινε η επιχείρηση.

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων διευκρίνισε ότι πύραυλοι έπληξαν συγκέντρωση αρχηγών των τζιχαντιστικών οργανώσεων Hourras al-Din και Ansar al-Tawhid, καθώς και αρχηγούς άλλων συμμαχικών τους εξτρεμιστικών οργανώσεων σε στρατόπεδο εκπαίδευσης.

«Τουλάχιστον 40 από αυτούς σκοτώθηκαν», δήλωσε στο AFP ο διευθυντής του Παρατηρητηρίου Ράμι Αμπντελραχμάν.

Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε την πρώτη ημέρα της κατάπαυσης των βομβαρδισμών των δυνάμεων του συριακού καθεστώτος και των ρωσικών δυνάμεων στην περιοχή του Ιντλίμπ.

Οι οργανώσεις που έγιναν στόχος της αμερικανικής επίθεσης είναι συμμαχικές του HTS, της πρώην συριακής πτέρυγας της Αλ Κάιντα. Οι οργανώσεις αυτές έχουν γίνει στόχος επιθέσεων τόσο του καθεστώτος της Δαμασκού και των ρωσικών δυνάμεων, όσο και του υπό τις ΗΠΑ διεθνούς αντιτζιχαντιστικού συνασπισμού, αλλά και των ίδιων των αμερικανικών δυνάμεων.