Ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν, επετέθη με δριμύτητα κατά του ηγέτη των Τουρκοκυπρίων, Μουσταφά Ακιντζί,για το επικριτικό για την τουρκική επίθεση σχόλιο που ανήρτησε χθες στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook.

 

Ο αιμοσταγής σουλτάνος- και μαζί του όσοι τον υπηρετούν τυφλά-  βρυχάται και απειλεί όποιον διαφωνεί, ακόμα και ομόθρησκό του, για το μακελειό στη Βόρεια Συρία. Και η διεθνής κοινότητα τον κοιτάζει αμήχανη. Εδώ δεν μετράνε τα λόγια, αλλά τα έργα και τα πολυβόλα και οι βομβαρδισμοί, κύριοι...Γιατί το αίμα πραγματικά ρέει, αλλά "δεν είναι δικό μας"...

«Το λέω με τρόπο σαφή και ξεκάθαρο: έχει τελείως ξεπεράσει τα όρια», δήλωσε ο Ερντογάν, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

«Ακόμη και αν αποκαλείται "Πηγή Ειρήνης", αίμα κυλάει, και όχι νερό», έγραψε ο Μουσταφά Ακιντζί απευθύνοντας έκκληση «για διάλογο και διπλωματική λύση».

«Την κατάλληλη στιγμή, θα του δώσουμε την απάντηση που αρμόζει», προειδοποίησε ο Ερντογάν, χωρίς να κάνει συγκεκριμένη την απειλή του.

Λίγο νωρίτερα, ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης, Φουάτ Οκτάι, είχε «κατηγορηματικά καταδικάσει» το σχόλιο του Ακιντζί, προσθέτοντας ότι τα οστά των τούρκων στρατιωτών που σκοτώθηκαν κατά την τουρκική εισβολή του 1974 στην Κύπρο «θα πρέπει να στριφογυρίζουν στους τάφους τους».