Εκ πρώτης όψεως, το θέμα δε χρήζει ελληνικού ενδιαφέροντος, καθώς αφορά σε μία αρκετά μακρινή μας χώρα, την Μολδαβία, η οποία όμως είχε την...τιμητική της για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα, με την εμπλοκή ενός πολιτικού στελέχους πρώτης γραμμής, σε υπόθεση παιδεραστείας-τουλάχιστον.

Περί τίνος πρόκειται, λοιπόν; Όσοι ασχολούνται με τα τεκταινόμενα σε πρώην χώρες της ΕΣΣΔ, γνωρίζουν την προσπάθεια που έγινε, για πρώτη φορά σε τέτοιο επίπεδο συνεργασίας, μεταξύ Ρωσίας και Ευρωπαϊκής Ένωσης, προκειμένου να εξαρθρωθεί ένα τεράστιο δίκτυο, που με όπλο την κατάληψη της πολιτικής εξουσίας στη Μολδαβία, αποτελούσε ένα από τα μεγαλύτερα κέντρα διαφθοράς, αλλά και εισαγωγής-εξαγωγής ναρκωτικών.

Φαίνεται, λοιπόν, αποφασισμένη να επιστρέψει μια από τις πιο σκληροπυρηνικές ομάδες του υποκόσμου που δρα δυο δεκαετίες στη Μολδοβία και λυμαίνονταν μέχρι πρόσφατα την πολιτική, οικονομική και δικαστική εξουσία.

Η ήττα την περασμένη Άνοιξη του λεγόμενου «Δημοκρατικού κόμματος», του ολιγάρχη, Βλαντίμιρ Πλαχοτνιούκ, που συνδέεται σύμφωνα με σωρεία δημοσιευμάτων, με το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος στο γνωστό ως «πλυντήριο της Μολδοβίας» και τη μεταφορά σκληρών ναρκωτικών ουσιών και χασίς από την Κ. Ασία μέσω Ρωσίας στην Ευρώπη κ.α. έδωσε ένα ηχήρο πλήγμα στα καρτέλ της διεθνούς διαφθοράς.

Τότε, σε μια πρωτόγνωρη για τις μέρες μας συνεργασία της Ρωσίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση, επιτεύχθηκε συμβιβασμός και δημιουργήθηκε κυβέρνηση με πρωθυπουργό φιλοευρωπαϊκής κατεύθυνσης, ενώ ο πρόεδρος της χώρας έχει φιλικές σχέσεις με τη Ρωσία, έχοντας επισκεφθεί κατ´επανάληψη τη Μόσχα. Ο συμβιβασμός κατέστη απαραίτητος για να εξοστρακιστεί από την εξουσία η ολιγαρχική ομάδα του Πλαχοτνιούκ, που έγινε πλέον επικίνδυνος ακόμα και για «προστάτες του» στη Ρουμανία, τη Γερμανία και αλλού στις ευρωπαϊκές δομές που λάδωνε αφιδώς!

Την επόμενη της επίτευξης συμφωνίας κυβέρνησης συνεργασίας χωρίς το «Δημοκρατικό Κόμμα», ο Πλαχοτνιούκ την κοπάνησε από τη Μολδοβία, ενώ την ίδια μέρα - προσέξτε - επέστρεψε σε αυτή ο στενός του συνεργάτης, γνωστός σε κύκλους του διεθνούς υποκόσμου για την ευθύνη του ελέγχου και της ασφάλειας διακίνησης και μεταφοράς των ναρκωτικών προς την Ευρώπη, Ρενάτο Ουσάτι.
Ο τύπος αυτός, λοιπόν, είναι υποψήφιος δήμαρχος στις τωρινές εκλογές στη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Μολδοβίας, τη Μπελτς.

Στη χώρα αυτή αναλυτές που γνωρίζουν καλά την κατάσταση κρούουν τον κώδωνα κινδύνου και προς Μόσχα και προς Βρυξέλλες, εκτιμώντας ότι το δίδυμο της παρανομίας που λυμαίνονταν 15 χρόνια τη Μολδοβία, διαλύοντας τον οικονομικό ιστό της, ετοιμάζει αντισυνταγματικό πραξικόπημα για να επανέλθει στην εξουσία.
Για αυτό χρησιμοποιεί διασυνδέσεις και βουλευτές στην Ευρώπη, όπως ο πρώην βουλευτής της Γερμανίας, Μπερνς Φαμπρίτσιους ο οποίος ως αγορητής για θέματα Ιντερπόλ στον ΟΑΣΕ, έκανε το 2017 θετική (!) εισήγηση για τον Ουσάτι, για τον οποίο, όπως και τον Πλαχοτνιούκ είχε εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης τους. Μετά την εισήγηση το ένταλμα αποσύρθηκε!!!

Ως πρώτο βήμα για την ανατροπή της σημερινής κυβέρνησης, θεωρείται η πιθανή εκλογή του Ουσάτι στο δήμο της πόλης Μπελτς!

Και ερχόμαστε τώρα σε ένα τμήμα της όλης ούζουσας κατάστασης στην Μολδαβία, που αφορά και τη χώρα μας. Και ιδού γιατί.Το ενδιαφέρον είναι ότι μέσα από τους μηχανισμούς που ήλεγχαν τα χρόνια αυτά οι Πλαχοτνιούκ και Ουσάτι, γινόταν και εμπόριο πορνείας, και...σπέσιαλ προσφορά «υπηρεσιών» σε στελέχη οργανισμών της Ε.Ε που υπηρετούσαν στη Μολδοβία με ανήλικα αγόρια και κορίτσια, ανάλογα με τις...προτιμήσεις... (Σας θυμίζει κάτι αυτή η ιστορία; Αν όχι, ανατρέξτε στις καταγγελίες για παιδεραστεία κατά του Νίκου Γεωργιάδη, τότε εκπροσώπου κάποιου οργανισμού της Ε.Ε. και μετέπειτα συμβούλου - επικοινωνίας; - της ηγεσίας της Νέας Δημοκρατίας).

Η πιθανή επιστροφή τους αυτού του διδύμου και η αναδειξη του Ουσάτι ως δημάρχου, είναι ηλίου φαεινότερο ότι δε συμφέρει ούτε την Ε.Ε. ούτε τη Ρωσία, η οποία σημειωτέον παλεύει να απομακρυνθεί η ίδια από ένα μαύρο παρελθόν, αμέσως μετά τη διάλυση της ΕΣΣΔ.

Υπάρχουν όμως κύκλοι στην Ευρώπη που...ταΐζονταν γενναία από τη μολδαβέζικη μαφία και έχουν κάθε συμφέρον να μη θέλουν την εξάρθρωσή της...