(Upd 2 - 22:45). Η κυβέρνηση του Μπόρις Τζόνσον δεν κατάφερε να συγκεντρώσει τον απαιτούμενο αριθμό ψήφων για να περάσει την πρότασή του για πρόωρες εκλογές στις 12 Δεκεμβρίου, σε ψηφοφορία που διεξήχθη στη Βουλή των Κοινοτήτων.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, 299 βουλευτές ψήφισαν υπέρ των πρόωρων εκλογών, με τον αριθμό αυτό να υπόλειπεται των 434 θετικών ψήφων, που χρειαζόταν ο Βρετανός πρωθυπουργός, δηλαδή τα δύο τρίτα των βουλευτών του κοινοβουλίου.

Ο Μπόρις Τζόνσον δήλωσε ότι δεν θα επιτρέψει να συνεχιστεί αυτή η παράλυση.

Ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι σκοπεύει να φέρει νομοσχέδιο στη Βουλή, προκειμένου να καταφέρει να περάσει την πρόταση για πρόωρες εκλογές στις 12 Δεκεμβρίου, καθώς έτσι θα απαιτείται απλή πλειοψηφία στη Βουλή και όχι τα δύο τρίτα του Σώματος.

Υπερ ενός νομοσχεδίου για πρόωρες εκλογές αναμένεται να ψηφίσουν το κόμμα των Φιλελεύθερων Δημοκρατών και το Εθνικό κόμμα Σκοτίας, αν και προτείνουν ως καταλληλότερη ημερομηνία, την 9η Δεκεμβρίου. Ο Τζέρεμι Κόρμπιν δήλωσε ότι το κόμμα των Εργατικών σκοπεύει να εξετάσει το νομοσχέδιο, όταν κατατεθεί και ότι προσβλέπει σε μία ξεκάθαρη θέση που να αποκλείει κάθε ενδεχόμενο ενός Brexit χωρίς συμφωνία.