Πρωτοφανή γεγονότα στην πολιτική ζωή των ΗΠΑ, που φέρνουν διεθνείς ανησυχίες και αναταραχή!!! Την παραπομπή του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι, λίγο μετά τη δημοσίευση της επίσημης έκθεσης της σχετικής Επιτροπής που ερευνούσε το θέμα.

«Ο πρόεδρος δεν μας αφήνει άλλη λύση», είπε μεταξύ άλλων, η Νάνσι Πελόζι, προσθέτοντας πως ο Τραμπ αποτελεί απειλή για το Σύνταγμα και τη χώρα.

«Δυστυχώς, αλλά με αυτοπεποίθηση και ταπεινότητα,  ζητώ σήμερα από τους εκπροσώπους μας να προχωρήσουν με τη διαδικασία των άρθρων αποπομπής» είπε.

«Ο πρόεδρος δεν μας αφήνει άλλη επιλογή από το ενεργήσουν» συνέχισε η Πελόζι. «Αν επιτρέψουμε στον πρόεδρο να βρίσκεται υπεράνω του νόμου, το κάνουμε θέτοντας σε κίνδυνο την δημοκρατία μας» ανέφερε στο διάγγελμά της η εκπρόσωπος των Δημοκρατικών στις ΗΠΑ.

«Στην Αμερική, κανείς δεν είναι υπεράνω του νόμου» πρόσθεσε.

Το διάγγελμα της έρχεται μετά και την γνωμοδότηση τριών συνταγματολόγων που απευθυνόμενοι στους Αμερικανούς βουλευτές διατύπωσαν την άποψη πως ο Ντόναλντ Τραμπ καταχράστηκε την εξουσία, πιέζοντας την Ουκρανία να ξεκινήσει έρευνα, από την οποία θα είχε πολιτικό όφελος.