Η Ελλάδα θα πληρώσει διεθνώς το τίμημα για τις ενέργειες της, προειδοποίησε σήμερα ο Τούρκος πρόεδρος, Ταγίπ Ερντογάν, χαρακτηρίζοντας «διεθνές σκάνδαλο» την απέλαση του Λίβυου πρέσβη από την Ελλάδα. Και ο Τσαβούσογλου μας εγκαλεί γιατί μιλάμε με τον στρατάρχη Χαφτάρ.

Όπως μεταδίδει το Reuters, ο κ. Ερντογάν ανέφερε ότι η Τουρκία θα αγοράσει και άλλο πλοίο-γεωτρύπανο, ενώ πρόσθεσε ότι μπορεί να συνεχίσει τις έρευνες στη Μαύρη Θάλασσα και στα διεθνή ύδατα.

Ο Τούρκος πρόεδρος σημείωσε ακόμα ότι η Τουρκία και η Λιβύη μπορεί να πραγματοποιήσουν από κοινού έρευνες κοιτασμάτων στην Ανατολική Μεσόγειο μετά τη συμφωνία την οποία υπέγραψαν.

Τσαβούσογλου: Μη νόμιμες οι επαφές Ελλάδας και στρατάρχη Χαφτάρ

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου δήλωσε σήμερα πως μετά την υπογραφή του μνημονίου συνεννόησης που υπέγραψαν Τουρκία και Λιβύη, οι επαφές της Ελλάδας με τη διοίκηση του στρατάρχη της ανατολικής Λιβύης Χαλίφα Χάφταρ είναι «μη νόμιμες».

Οπως μεταδίδει το ΑΠΕ, ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας τόνισε πως η μόνη νόμιμη κυβέρνηση στη Λιβύη είναι η αναγνωρισμένη από τα Ηνωμένα Έθνη κυβέρνηση υπό την ηγεσία του Φαγιέζ αλ Σάρατζ με έδρα την Τρίπολη.

«Αν η Ελλάδα επιθυμεί να κάνει κάτι (με τη Λιβύη), στην πραγματικότητα πρέπει να έρθει σε επικοινωνία με την Τρίπολη», τόνισε ο Τσαβούσογλου σε ομιλία του σε μια συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μαζί με τον Αφγανό ομόλογό του στην Άγκυρα.

Απέλαση Ελληνίδας "που είχε σχέσεις με τζιχαντιστές"

Το υπουργείο Εσωτερικών της Τουρκίας ανακοίνωσε πως σε συνεννόηση με τις ελληνικές αρχές απέλασαν μία 50χρονη υπήκοο Ελλάδος που είχε σχέσεις με τζιχαντιστές.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εσωτερικών, «συνεχίζεται η επιστροφή των ξένων τρομοκρατών μαχητών στις χώρες καταγωγής τους. Στο πλαίσιο αυτό σήμερα ένας ελληνικής καταγωγής τρομοκράτης απελάθηκε στη χώρα του».