Την βεβαιότητα πως οι δυνάμεις του στρατάρχη Χαλίφα Χαφτάρ τελικώς θα επικρατήσουν, εξέφρασε την Παρασκευή ο αρχηγός του Λιβυκού Στόλου, Φαράζ αλ Μαχντάουι, λίγα εικοσιτετράωρα πριν από την κρίσιμη Διάσκεψη του Βερολίνου για τη Λιβύη.

 

«Ή θα νικήσουμε ή θα πεθάνουμε» ανέφερε χαρακτηριστικά σε συνέντευξή του στο Κανάλι Ένα ο Λίβυος ναύαρχος, υποστηρίζοντας πως ο Εθνικός Απελευθερωτικός Στρατός βρίσκεται «σχεδόν μέσα στην Τρίπολη».

«Αν δεν νικήσουμε τον ISIS και τον Ερντογαν θα πεθάνουμε. Ο Χαφτάρ μου επαναλαμβάνει συνεχώς, η Λιβύη για τους Λίβυους. ΚΙ αυτό το λέει γιατί ειναι αισιόδοξος. Είμαστε σχεδόν μέσα στην Τρίπολη. Ειναι το ίδιο σαν να σας λέω ότι η Τρίπολη είναι στα χέρια μας» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Μαχντάουι.

Ο Λίβυος ναύαρχος επιτέθηκε κατά του Τούρκου προέδρου χαρακτηρίζοντάς τον «κανίβαλο». «Κοιτάξτε, ο Ερντογάν είναι ένας κανίβαλος! Θέλει να βάλει πόδι σε όλον τον κόσμο. Τώρα θέλει να απλωθεί βάζοντας φωτιά στη Μέση Ανατολή!» ανέφερε και πρόσθεσε: «Ξέρουμε τα χώματά μας . Για αυτό θα νικήσουμε τους Τούρκους».