Τη μεταφορά στρατευμάτων και τεθωρακισμένων οχημάτων στα σύνορα με τη συριακή επαρχία του Ιντλίμπ συνεχίζει η Τουρκία. Σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu, ένα κομβόι αποτελούμενο από 300 φορτηγά και στρατιωτικά οχήματα, έχει ήδη αφιχθεί στην επαρχία Χατάι της νότιας Τουρκίας.

 

Από εκεί, ο βαρύς οπλισμός και οι ειδικές δυνάμεις του τουρκικού στρατού θα αναπτυχθούν σε διάφορές θέσεις, κατά μήκος των συνόρων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η κατάσταση στο Ιντλίμπ της Συρίας παραμένει τεταμένη, λόγω της στρατιωτικής επιχείρησης του συριακού στρατού εναντίον τρομοκρατικών και τζιχαντιστικών οργανώσεων.

Την προηγούμενη εβδομάδα, οι τουρκικές αρχές ανακοίνωσαν ότι πέντε Τούρκοι στρατιώτες και ακόμη τρεις άμαχοι σκοτώθηκαν στο Ιντλίμπ, έπειτα από αεροπορική επίθεση του συριακού στρατού.

Στις 5 Φεβρουαρίου, ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν, είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Τούρκο ομόλογό του, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με τον οποίο συζήτησαν για την επίθεση στον τουρκικό στρατό.

Σύμφωνα με την τουρκική προεδρία, άλλωστε, η επίθεση στους Τούρκους στρατιώτες, οι οποίοι «έχουν αναπτυχθεί για την αποτροπή των συγκρούσεων στο Ιντλίμπ», θέτει σε κίνδυνο τη διατήρηση της ειρήνης στη Συρία.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Ερντογάν φέρεται να ζήτησε από τον Πούτιν να ασκήσει πίεση στον Σύριο πρόεδρο, Μπασάρ αλ Άσαντ, προκειμένου να τερματιστούν οι επιχειρήσεις του συριακού στρατού στο Ιντλίμπ.