Το μεγαλύτερο αεροδρόμιο της Ρωσίας, το αεροδρόμιο «Σερεμέτιεβο» της Μόσχας, θα ιδιωτικοποιηθεί πλήρως καθώς οι μέτοχοι του αποφάσισαν να αγοράσουν από το κράτος το εναπομείναν 30% των μετοχών.

Η εταιρεία Sheremetyevo Holding είναι ο βασικός μέτοχος του «Σερεμέτιεβο» και κατέχει το 66,1% του πακέτου των μετοχών, ενώ στον κρατικό ρωσικό οργανισμό κρατικής ιδιοκτησίας Rosimusestvo ανήκει το 30,46% του αεροδρομίου.

Το αεροδρόμιο «Σερεμέτιεβο» το 2019 εξυπηρέτησε 49,9 εκατομμύρια επιβάτες και είναι το όγδοο κατά σειράν αεροδρόμιο στην Ευρώπη όσον αφορά τον αριθμό των εξυπηρετούμενων επιβατών.

Η εταιρεία Sheremetyevo Holding, ανήκει στην κυπριακή εταιρεία TPS Avia Holding. Το 65,22% της κυπριακής εταιρείας ανήκει στον όμιλο των οικογενειών του Αλεξάντρ Πανομαρένκο και του Αλεξάντρ Σκορομπαγκάτκο, ενώ το 34,78% ανήκει στον Αρκάντι Ρότενμπεργκ.

Η αξία του κρατικού πακέτου των μετοχών, σύμφωνα με τον οικονομικό αναλυτή Μιχαήλ Γκανέλιν, εκτιμάται ότι φθάνει τα 50-70 δισεκατομμύρια ρούβλια (725 εκατ. - 1 δισ. ευρώ).