Τη συνάντησή του με τους ομολόγους του της Ρωσίας, της Γαλλίας και την καγεκλάριο της Γερμανίας στις 5 Μαρτίου για τη Συρία προανήγγειλε σήμερα ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν.

 

Θα συζητήσουν την κατάσταση στην περιοχή του Ιντλίμπ, όπου η πρόσφατη επίθεση των στρατιωτικών δυνάμεων της Δαμασκού έχει προκαλέσει την έξοδο ενός εκατομμυρίου κατοίκων.

«Εξέφρασα ξεκάθαρα στον (Βλαντίμιρ) Πούτιν την αποφασιστικότητά μας (για το Ιντλίμπ). Το ανέφερα επίσης στην (Άγκελα) Μέρκελ και στον (Εμανουέλ) Μακρόν. Στις 5 Μαρτίου θα συναντηθούμε και θα μιλήσουμε γι' αυτό εκ νέου» δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος.

Έπειτα από σειρά τηλεφωνικών επικοινωνιών χθες, οι ηγέτες της Γαλλίας και της Γερμανίας εξέφρασαν την ανησυχία τους για την ανθρωπιστική κατάσταση στην Ιντλίμπ και ζήτησαν τον τερματισμό των συγκρούσεων, την ώρα που το Κρεμλίνο ανακοίνωνε ότι συζητεί την πιθανότητα σύγκλησης τετραμερούς συνάντησης κορυφής.

Την κατάσταση στην Ιντλίμπ συζήτησαν τηλεφωνικά ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, και ο Ρώσος ομόλογός του, Σεργκέι Σόιγκου, την ώρα που Ρωσία και Τουρκία συνεχίζουν τις αλληλοκατηγορίες για παραβίαση της εκεχειρίας στη Συρία.