Η Τουρκία αναπτύσσει 1.000 μέλη των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας κατά μήκος των συνόρων της με την Ελλάδα για να σταματήσουν την απώθηση μεταναστών προς το τουρκικό έδαφος, δήλωσε σήμερα ο τούρκος υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού προσθέτοντας πως 164 μετανάστες έχουν τραυματισθεί από τις ελληνικές αρχές.

«Τραυμάτισαν 164 ανθρώπους. Προσπάθησαν να απωθήσουν 4.900 ανθρώπους πίσω στην Τουρκία», δήλωσε ο Σοϊλού στους δημοσιογράφους στην Αδριανούπολη. «Αναπτύσσουμε 1.000 στελέχη των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας στο συνοριακό σύστημα ... για να εμποδίζουν την απώθηση», δήλωσε.

 Η Άγκυρα προειδοποιεί ότι μπορεί να ανοιξει τα σύνορά της με τη Συρία για τους πρόσφυγες που θέλουν να κατευθυνθούν στην Ευρώπη

Η Τουρκία θα ανοίξει τις συνοριακές πύλες της με τη Συρία για τους πρόσφυγες που κατευθύνονται προς την Ευρώπη, εκτός αν τερματισθεί η βία που συνεχίζεται εκεί, προειδοποίησε ο τούρκος υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού.

«Τριάμισι εκατομμύρια άνθρωποι στην Ιντλίμπ και στα σύνορα της Τουρκίας βρίσκονται αυτή τη στιγμή σε δύσκολη κατάσταση. Οι συνεχιζόμενες απάνθρωπες ενέργειες του (συριακού) καθεστώτος εκεί θα σημάνουν το άνοιγμα των συνοριακών πυλών μας», δήλωσε ο Σοϊλού σε δημοσιογράφους μιλώντας στην Αδριανούπολη.

«Τελικά όλοι θα κατευθυνθούν προς την Ευρώπη», δήλωσε ο Σοϊλού προσθέτοντας πως «αυτό δεν είναι απειλή ούτε εκβιασμός».