Η συνάντηση των προέδρων της Ρωσίας και της Τουρκίας, Βλαντίμιρ Πούτιν και Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, συνεχίζονται στο Κρεμλίνο για περισσότερο από τρεις ώρες.

Με εξαίρεση την παρουσία των μέσων ενημέρωσης κατά την έναρξη των συνομιλιών όπως προβλέπει το πρωτόκολλο, οι συνομιλίες διεξάγονται κεκλεισμένων των θυρών. Κύριο θέμα στην ημερήσια διάταξη είναι η κατάσταση στην ζώνη αποκλιμάκωσης στο Ιντλίμπ της Συρίας.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν κατά την έναρξη της συνάντησης με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετχζέπ Ταγίπ Ερντογάν, τόνισε ότι είναι αναγκαίο να συζητηθεί η κατάσταση στην περιοχή Ιντλίμπ, ώστε να μην καταστραφούν οι ρωσο- τουρκικές σχέσεις. Παράλληλα ο Ρώσος πρόεδρος εξέφρασε τα συλλυπητήριά του προς τον Τούρκο πρόεδρο για τον θάνατο των Τούρκων στρατιωτικών στην Συρία, λέγοντας ότι ο συριακός στρατός δεν γνώριζε ότι πολεμούσε εναντίον Τούρκων στρατιωτών στο Ιντλίμπ, όπως και ότι και ο συριακός είχε επίσης σοβαρές απώλειες.

Ο Ρώσος πρόεδρος δήλωσε επίσης, ότι είναι αναγκαία η απευθείας προσωπική επικοινωνία τη στιγμή που οξύνεται η κατάσταση στην συριακή επαρχία. «Πάντα έχουμε τι να πούμε, αλλά και τώρα η κατάσταση στην γνωστή ζώνη, στο Ιντλίμπ, έχει οξυνθεί τόσο πολύ, που απαιτεί την απευθείας προσωπική συνομιλία» δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος.