Με την πρώτη δόση του εμβολίου των Pfizer/Biontech εμβολιάστηκε ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες. Ο εμβολιασμός του έγινε σε νοσοκομείο στο Νιούαρκ του Ντελαγουέρ μια εβδομάδα μετά την έναρξη των εμβολιασμών κατά του κορωνοϊού στις ΗΠΑ.

 

Ο Μπάιντεν προέτρεψε τους Αμερικανούς να εμβολιαστούν λέγοντας ότι «δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας». Απέδωσε επίσης τα εύσημα στην κυβέρνηση του Ρεπουμπλικανού απερχόμενου προέδρου Ντόναλντ Τραμπ για την έναρξη των εμβολιασμών.

Νωρίτερα εμβολιάστηκε και η σύζυγός του Τζιλ Μπάιντεν.

Το εμβόλιο των Pfizer/Biontech χορηγείται σε δύο δόσεις με διάστημα ορισμένων εβδομάδων μεταξύ τους, προκειμένου να φτάσει στο 95% της αποτελεσματικότητάς του.

Δεν έχει γίνει γνωστό πότε ο Μπάιντεν θα εμβολιαστεί με την δεύτερη δόση.

Σύμφωνα με την εκπρόσωπό του, Τζεν Ψάκι, την προσεχή εβδομάδα θα εμβολιαστούν η εκλεγμένη αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Καμάλα Χάρις και ο σύζυγός της.

Ο επικεφαλής λοιμωξιολόγος των ΗΠΑ, Δρ. Άντονι Φάουτσι, δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι συνιστά τόσο στον Τζο Μπάιντεν όσο και στην Καμάλα Χάρις να εμβολιαστούν το συντομότερο δυνατό. Αντίστοιχη ήταν η παρότρυνση του προς τον Ντόναλντ Τραμπ και τον αντιπρόεδρό του Μάικ Πενς.