Ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε άρχισε την παρέμβασή του στη βουλή της Ρώμης, από την οποία και θα ζητήσει νέα ψήφο εμπιστοσύνης για την κυβέρνησή του.

Κατά την παρέμβασή του στην βουλή της Ρώμης, ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε υπογράμμισε: «Καταβάλλαμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να αποφύγουμε την κρίση αυτή. Τώρα, όμως, γυρίζουμε σελίδα. Η χώρα μας αξίζει μια κυβέρνηση η οποία να χαρακτηρίζεται από συνοχή και να μπορέσει να εργαστεί ακούραστα για την ευημερία των πολιτών και την επανεκκίνηση της οικονομίας».

«Δεν θεωρώ ότι μπορεί να μην έκανα λάθη. Αλλά προσπάθησα, με όλες τις δυνάμεις μου, να προσφέρω τη μέγιστη δυνατή προστασία στους πολίτες μας» τόνισε πριν λίγο ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε, κατά την ομιλία του στη βουλή της Ρώμης.

«Το να προστατέψουμε ως κύρια προτεραιότητα τη δημόσια υγεία, ώστε να διατηρηθεί και ο παραγωγικός ιστός της χώρας, ήταν μια ξεκάθαρη πολιτική επιλογή» πρόσθεσε ο Κόντε.

Σύμφωνα με πολλούς παρατηρητές, πρόκειται για μήνυμα με παραλήπτη τον πρώην πρωθυπουργό Ματέο Ρέντσι, στον οποίο ο Κόντε δείχνει να θέλει να καταστήσει σαφές ότι δεν υπάρχουν πλέον περιθώρια για διάλογο και για επιστροφή του εντός της κυβερνητικής πλειοψηφίας.

Σήμερα η κυβέρνηση αναμένεται να εξασφαλίσει ψήφο εμπιστοσύνης, ενώ το αποτέλεσμα της αυριανής ψηφοφορίας στη Γερουσία θεωρείται αβέβαιο.

Προσερχόμενος στο μέγαρο της ιταλικής βουλής, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων και με αναφορά στην αποχώρηση του κόμματος Ματέο Ρέντσι από την κυβέρνηση, ο Κόντε δήλωσε: «Η κατάσταση δεν είναι εύκολη, αλλά έχω εμπιστοσύνη στη χώρα και στα μέλη του κοινοβουλίου».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ