(Upd). «Όλος ο πλανήτης πληρώνει τις φιλοδοξίες της Δύσης», δήλωσε σήμερα ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν σε βιντεοσκοπημένο του μήνυμα, προσθέτοντας ότι η Δύση ωθεί την Ουκρανία να συνεχιστεί η αιματοχυσία, παρέχοντας στο Κίεβο όπλα.

Η Ουκρανία με τη στήριξη των δυτικών δυνάμεων οργάνωσε την επίθεση κατά της Ρωσίας, υποστήριξε, ενώ αναφερόμενος στις κυρώσεις, τόνισε ότι η Δύση ήθελε απλά έναν λόγο για να τις επιβάλει εις βάρος της Μόσχας.

Δεν είχαμε άλλη επιλογή από το να προχωρήσουμε στις «ειδικές στρατιωτικές επιχειρήσεις» στην Ουκρανία, υπογράμμισε ο Ρώσος πρόεδρος, επαναλαμβάνοντας ότι δεν υπάρχει σχέδιο κατοχής στη χώρα.

Όπως είπε, η Ουκρανία θα είχε πυρηνικά όπλα στο άμεσο μέλλον. «Υποστηριζόμενη από δυτικές δυνάμεις, σχεδίαζε επιθετικές κινήσεις κατά της Ρωσίας».

Ο Ρώσος πρόεδρος επανέλαβε ότι όλοι οι στόχοι των επιχειρήσεων θα επιτευχθούν, ενώ δήλωσε ότι η Μόσχα είναι έτοιμη για διαπραγματεύσεις. «Οι επιχειρήσεις μας κινούνται σύμφωνα με τον σχεδιασμό», σημείωσε.

Ολομέτωπη επίθεση στη Δύση

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν επιτέθηκε στις δυνάμεις της Δύσης, υπογραμμίζοντας ότι είναι μια «αυτοκρατορία ψεμάτων» που επιχειρεί να ακυρώσει τη Ρωσία. «Οι δυτικές δυνάμεις που ήθελαν να δημιουργήσουν αντιρωσικό μέτωπο δεν ενδιαφέρονται για τους πολίτες στην Ουκρανία», τόνισε ο Βλαντίμιρ Πούτιν, προσθέτοντας ότι η Δύση ωθεί την Ουκρανία να συνεχίσει το αιματοκύλισμα, παρέχοντάς της όπλα.

Τα προβλήματα θα αυξηθούν, τα ενεργειακά κόστη αυξάνονται, όλος ο πλανήτης πληρώνει τις φιλοδοξίες της Δύσης, τόνισε. «Ποιος θα απαντήσει για τα εκατομμύρια θανάτων στις φτωχότερες χώρες λόγω πείνας;».

Η Δύση δεν ενδιαφέρεται καν να κρύψει ότι στόχος της είναι να καταστρέψει την οικονομία της Ρωσίας και κάθε Ρώσο, ανέφερε, προσθέτοντας ότι οι ΗΠΑ και η ΕΕ κήρυξαν ουσιαστικά τη χρεοκοπία της Ρωσίας.

«Η κατάσχεση ρωσικών περιουσιακών στοιχείων στο εξωτερικό είναι ένα μάθημα για τις ρωσικές επιχειρήσεις», υπογράμμισε, συμπληρώνοντας ότι η Μόσχα σέβεται τα δικαιώματα ιδιοκτησίας.

Αναφερόμενος στις κυρώσεις, ανέφερε ότι «η Δύση θα επέβαλε κυρώσεις στη Ρωσία σε κάθε περίπτωση».

Τόνισε ωστόσο ότι η κεντρική τράπεζα δεν χρειάζεται να τυπώσει χρήματα και ότι η Ρωσία έχει επαρκείς πόρους. "Η οικονομία μας και οι επιχειρήσεις μας έχουν όλους τους απαραίτητους πόρους για να πετύχουν όλους τους στόχους που έχουν τεθεί", υπογράμμισε.