Στις μετεκλογικές εξελίξεις και στο αποτέλεσμα του κινήματός του στις βουλευτικές εκλογές της Ιταλίας αναφέρθηκε ο Λουίτζι ντι Μάιο, υποψήφιος πρωθυπουργός με το κόμμα των Πέντε Αστέρων Λουίτζι, που στη χθεσινή διαδικασία έλαβε τις περισσότερες ψήφους.

«Σήμερα αρχίζει μια νέα περίοδος της ιταλικής αβασίλευτης Δημοκρατίας. Θα είναι η περίοδος των πολιτών», δήλωσε ο Ντι Μάιο. Πρόσθεσε ότι «πρόκειται για μετα-ιδεολογικό αποτέλεσμα, που ξεπερνά το παραδοσιακό πλαίσιο δεξιάς και αριστεράς και αφορά τα μεγάλα άλυτα θέματα της Ιταλίας».

Ο Ντι Μάιο τόνισε επίσης ότι «έχει εμπιστοσύνη πως ο πρόεδρος της Δημοκρατίας θα μπορέσει να ηγηθεί της φάσης αυτής με εγκυρότητα και αίσθημα ευθύνης». «Νιώθουμε την ευθύνη να προσφέρουμε μια κυβέρνηση στην χώρα και αυτό το λέμε ιδίως στους επενδυτές», είπε τέλος ο Λουίτζι Ντι Μάιο, διότι, όπως είπε «οι δυο συμμαχίες της κεντροδεξιάς και της κεντροαριστεράς δεν έχουν τις αναγκαίες έδρες για να κυβερνήσουν».

Ο Ντι Μάιο δήλωσε σήμερα πως το κόμμα του είναι ανοικτό σε συνομιλίες με όλα τα κόμματα μετά την ανάδειξή του ως πρώτου κόμματος στις βουλευτικές εκλογές της Ιταλίας. Ο ντι Μάιο δήλωσε στους δημοσιογράφους πως τα Πέντε Αστέρια, που ιδρύθηκαν το 2009 και είδαν την εκλογική τους δύναμη να αυξάνεται λόγω της λαϊκής οργής για τη διαφθορά και τις οικονομικές δυσκολίες, είναι έτοιμα να αναλάβουν με υπευθυνότητα τον ηγετικό τους ρόλο, ενώ τόνισε πως οι επενδυτές δεν έχουν κάποιο λόγο να ανησυχούν.