Στην ακύρωση του ταξιδιού στη Λατινική Αμερική προχώρησε ο Αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, προκειμένου να επικεντρωθεί στο πώς η χώρα του θα απαντήσει στη φερόμενη ως επίθεση με χημικά όπλα στη Συρία. Παράλληλα ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Τζιμ Μάτις ακύρωσε ένα ταξίδι αυτό το Σαββατοκύριακο.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δεν θα συμμετάσχει στη σύνοδο κορυφής Βόρειας και Νότιας Αμερικής που θα διεξαχθεί αυτή την εβδομάδα ώστε να επικεντρωθεί στη συριακή κρίση, ανακοίνωσε σήμερα ο Λευκός Οίκος.

Ο Τραμπ επρόκειτο να φθάσει στο Περού την Παρασκευή προκειμένου να συμμετάσχει στη σύνοδο κορυφής που θα διεξαχθεί στη Λίμα. Στη συνέχεια επρόκειτο να επισκεφθεί την Κολομβία.

«Έπειτα από παράκληση του προέδρου, ο αντιπρόεδρος θα ταξιδέψει στη θέση του. Ο πρόεδρος θα παραμείνει στις Ηνωμένες Πολιτείες για να επιβλέψει την αμερικανική απάντηση στη Συρία και να παρακολουθήσει τις εξελίξεις στον κόσμο», ανέφερε σε ανακοίνωση η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Σάρα Σόντερς.

Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Τζιμ Μάτις ακύρωσε, όπως ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, ένα ταξίδι που είχε προγραμματίσει γι' αυτό το Σαββατοκύριακο, ενώ θεωρείται ολοένα και πιο πιθανή μια στρατιωτική απάντηση στην καταγγελλόμενη επίθεση με χημικά στη Συρία, μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο επικαλούμενο έναν αξιωματούχο της αμερικανικής διοίκησης.

Ο Μάτις επρόκειτο να επισκεφθεί την Καλιφόρνια και τη Νεβάδα, ένα ταξίδι το οποίο δεν είχε ανακοινωθεί επισήμως και κατά τη διάρκεια του οποίου δεν επρόκειτο να συνοδεύεται από δημοσιογράφους, είπε ο αξιωματούχος που ζήτησε να μην κατονομαστεί, χωρίς να διευκρινίζει τους λόγους που τροποποιήθηκε το πρόγραμμα του υπουργού.