Η Βρετανία δεν έχει ακόμα καταλήξει σε μια απόφαση για το πώς να απαντήσει στην επίθεση με χημικά που φέρεται να πραγματοποιήθηκε στη Συρία, δήλωσε σήμερα ο υπουργός για το Brexit Ντέιβιντ Ντέιβις, προσθέτοντας ότι η όποια κίνηση θα εξεταστεί πολύ προσεκτικά και θα βασίζεται σε αποδείξεις.

«Καμία απόφαση μέχρι στιγμής, το υπουργικό συμβούλιο συνεδριάζει σε πλήρη σύνθεση στις 15.30 (τοπική ώρα) για το συζητήσει», δήλωσε ο υπουργός σε εκδήλωση της Wall Street Journal στο Λονδίνο.

«Η κατάσταση στη Συρία είναι φρικιαστική, η χρήση χημικών όπλων είναι κάτι που ο κόσμος πρέπει να αποτρέψει», δήλωσε. «Αλλά επίσης είναι μια πολύ, πολύ ευαίσθητη περίσταση και πρέπει να κρίνουμε στηριζόμενοι σε μια πολύ προσεκτική, πολύ μελετημένη και πολύ καλά υπολογισμένη βάση».

Ο Ντέιβις, που το 2013 ψήφισε κατά της ανάληψης στρατιωτικής δράσης εναντίον της κυβέρνησης του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ-Άσαντ, δήλωσε ότι η τότε απόφασή του στηρίχθηκε στην απουσία ξεκάθαρων αποδείξεων και την έλλειψη συγκεκριμένου σχεδίου.

«Σε αυτά τα δύο πράγματα, είμαι βέβαιος, θα λάβουμε σήμερα απάντηση», δήλωσε.