Τρίτη, 16 Ιουλίου 2019

«Οι σημερινές κυβερνητικές ανακοινώσεις για το Μεταναστευτικό, δεν περιέχουν παρά μόνο οριακές αλλαγές-ασπιρίνες, στις πολιτικές που ασκούνται ως σήμερα», αναφέρει το Κίνημα Αλλαγής για τις αποφάσεις που ελήφθησαν στην κυβερνητική σύσκεψη, ενώ το ΚΚΕ σχολιάζει ότι "η κυβέρνηση της ΝΔ κλιμακώνει την πολιτική ενάντια σε πρόσφυγες και μετανάστες".

«Τα όσα είπε η κ. Μιχαηλίδου προσβάλλουν βάναυσα τον ελληνικό λαό και τους διαχρονικούς αγώνες του για δημοκρατία και ελευθερία, εκθέτουν συνολικά την κυβέρνηση, αλλά και προσωπικά τον πρωθυπουργό που την επέλεξε για υφυπουργό Εργασίας», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Τα ζητήματα της Φοροδιαφυγής, της δημιουργίας Κανονιστικού Πλαισίου για την λειτουργία των πολυεθνικών και του επανακαθορισμού της έννοιας του Δημοσίου ως Κατόχου Περιουσίας και ως Επιχειρηματία αποτελούν τους βασικούς άξονες επί των οποίων ανακοινώθηκε η αρχή μιας συνεργασίας μεταξύ του Εργατικού Κόμματος της Βρετανίας και του ΜέΡΑ25 για την από κοινού επεξεργασία και εφαρμογή βέλτιστων δυνατών λύσεων.

Το «άνοιγμα» του ΣΥΡΙΖΑ «πρέπει να το επιδιώξουμε με όλες μας τις δυνάμεις» αναφέρει το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος, Ράνια Σβίγκου, σε συνέντευξή της στον ρ/σ «Στο Κόκκινο 105,5».

Στο ζήτημα της Νομικής Σχολής Πάτρας, τη δημιουργία του οποίου η νέ κυβέρνηση αποφάσισε να διακόψει,  παρεμβαίνει με δήλωσή του ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου.

Ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος παίρνει οριστικά την τέταρτη έδρα του ΣΥΡΙΖΑ στον Δυτικό Τομέα Αθηνών μετά την ολοκλήρωση της επανακαταμέτρησης των σταυρών που είχε ζητήσει ο Παναγιώτης Κουρουμπλής. Ο υπουργός Παναγιώτης Κουρουμπλής υποστηρίζει πως δεν έχει ολοκληρωθεί η επανακαταμέτρηση των σταυρών.

Για συνέδριο «ορόσημο και αφετηρία», κάνει λόγο η Ρένα Δούρου, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ και απερχόμενη Περιφερειάρχης Αττικής, σε άρθρο της στην εφημερίδα "Αυγή", σχετικά με την ανάγκη μετασχηματισμού του ΣΥΡΙΖΑ σε πόλο δημοκρατικών και προοδευτικών δυνάμεων, με κεντρικό σημείο αναφοράς τις αρχές και τις αξίες της Αριστεράς.

Ανακοινώνεται σήμερα, σύμφωνα με πηγές από το ΜέΡΑ25, η συνεργασία του Εργατικού Κόμματος της Μεγ. Βρετανίας με το DiEM25-ΜέΡΑ25 με την κοινή ομιλία του γραμματέα του ΜέΡΑ25 Γιάνη Βαρουφάκη και του ηγέτη των εργατικών Τζέρεμι Κόρμπιν.

Ροή

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ