Σάββατο, 25 Ιανουαρίου 2020

Tην πεποίθηση ότι το Κίνημα Αλλαγής είναι ρυθμιστής και ο επόμενος στόχος είναι να ξαναγίνει πρωταγωνιστής εξέφρασε η Φώφη Γεννηματά, σε συνέντευξή της στην ΕΡΤ. Όπως ανέφερε, κάθε μέρα το ΚΙΝΑΛ γίνεται πιο ελκυστικό και δεν είναι παράταξη διαμαρτυρίας.

Ερώτηση στη Βουλή προς τον υπουργό Υποδομών κατέθεσε ο Αλέξης Χαρίτσης σχετικά με τα σχέδια της κυβέρνησης να αναθέσει απευθείας την κατασκευή και διαχείριση του αυτοκινητοδρόμου Πατρών-Πύργου στην Ολυμπία Οδό, από την οποία είχε αφαιρεθεί τον Δεκέμβριο του 2013 με απόφαση της τότε κυβέρνησης.

«Το σχέδιο που παρουσίασε η κυβέρνηση της Ν.Δ, για το ασφαλιστικό, περιλαμβάνει μόνο αποσπασματικού χαρακτήρα ρυθμίσεις», υποστηρίζει το Κίνημα Αλλαγής.

Δριμεία κριτική στην κυβέρνηση, στην οποία και καταλόγισε αλαζονεία και έπαρση, άσκησε από το βήμα της Βουλής ο Αλέξης Τσίπρας και εξήγησε τους λόγους για τους οποίους απορρίπτει το νομοσχέδιο για την αλλαγή του εκλογικού νόμου. Όπως είπε η κυβέρνηση σπεύδει να αλλάξει τον νόμο, γιατί σχεδιάζει να καταφύγει σύντομα σε πρόωρες εκλογές και την κατηγόρησε για σκοπιμότητες και παιχνίδια, που θα φέρουν από τα αντίθετα από τα επιδιωκόμενα αποτελέσματα.

«Η κυβέρνηση της ΝΔ με δική της πολιτική επιλογή, βάζει τη χώρα ενώπιον διπλών εκλογών», ανέφερε ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης, κατά τη συζήτηση του εκλογικού νόμου στη Βουλή. Παρατήρησε πάντως, ότι και με την απλή αναλογική «μια χαρά θα συγκυβερνούσαν η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ» και τόνισε ότι προτείνει το δικαιότερο σύστημα απλής αναλογικής.

«Το ασφαλιστικό της ΝΔ φέρνει επιβαρύνσεις για την μεγάλη πλειοψηφία των ελεύθερων επαγγελματιών, αδικεί τους χαμηλοσυνταξιούχους και ωφελεί προκλητικά τους συνταξιούχους που εργάζονται ως μετακλητοί της κυβέρνησης», υπογραμμίζουν πηγές της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

"Η απλή αναλογική ήρθε για να μείνει, καθώς είναι το εκλογικό σύστημα που μπορεί να ικανοποιήσει, στην πράξη, την ανάγκη συνθέσεων και ευρύτερων προγραμματικών συγκλίσεων και συναινέσεων", τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, στο ραδιόφωνο του RealFm, σχετικά με τον εκλογικό  νόμο που κατατίθεται σήμερα στη Βουλή.

H κυβέρνηση απαξιώνει την δημόσια εκπαίδευση και εξυπηρετεί ιδιωτικά συμφέροντα, υποστήριξε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά μετά την ονομαστική ψηφοφορία στη Βουλή, όπου εγκρίθηκε η ρύθμιση για τα επαγγελματικά δικαιώματα των καθηγητών των κολλεγίων.

«Το νέο ασφαλιστικό επιβαρύνει το 90% των ελευθέρων επαγγελματιών και των ήδη συνταξιούχων», τονίζει η τομεάρχης Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ, Έφη Αχτσιόγλου.

Ροή

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ