Τις θέσεις της ΝΔ για την αγροτική παραγωγή παρουσίασε η τομεάρχης αγροτικής παραγωγής του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, στα πλαίσια του 4ου Συνεδρίου Αγροτικής Επιχειρηματικότητας του Economist που πραγματοποιήθηκε στη Λάρισα. «Δεσμευόμαστε και για τη συνολική ανάταξη του πρωτογενούς τομέα», τόνισε.

Η κ. Αραμπατζή είπε πως αυτή τη στιγμή εφαρμόζεται «λανθασμένο μείγμα πολιτικής» ενώ υποστήριξε θέσεις όπως η επιστροφή από «το άναρχο τοπίο» σε καθεστώς πλήρους ελέγχου για την πάταξη των ελληνοποιήσεων, άμεση ίδρυση της Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Φέτας, επαναφορά της εξισωτικής αποζημίωσης στους πραγματικούς κατά προτεραιότητα δικαιούχους ορεινών και μειονεκτικών περιοχών, αξιοποίηση καλών πρακτικών άλλων χωρών, όπως του Γαλλικού μοντέλου για την προστασία του εισοδήματος των κτηνοτρόφων από αθέμιτες πρακτικές.

«Δεσμευόμαστε και για τη συνολική ανάταξη του πρωτογενούς τομέα. Αυτή θα έρθει και εδώ με λιγότερους φόρους. Μειώνουμε τον συντελεστή φορολόγησης στους αγρότες από το 22% στο 9% για εισόδημα μέχρι 10.000 ευρώ και τον φόρο εισοδήματος των επιχειρήσεων από το 29-20% σε 2 χρόνια, εξορθολογίζουμε τις ασφαλιστικές εισφορές με αναπτυξιακά κριτήρια και εγγυόμαστε άριστη αξιοποίηση όλου του κοινοτικού κεκτημένου Α' και Β' πυλώνα καθώς και των χρηματοδοτικών εργαλείων της Ε.Ε» σημείωσε.

Μεταξύ άλλων η κ. Αραμπατζή αναφέρθηκε και στα συνεργατικά σχήματα των αγροτών, τονίζοντας πως η Ν.Δ πιστεύει ότι για να χτιστούν δυνατά συνεργατικά σχήματα, θα πρέπει να δοθούν κίνητρα στους παραγωγούς που παραδίδουν το προϊόν σε αυτές τις ομάδες.