Σκληρή κριτική στο Κίνημα Αλλαγής και στη Φώφη Γεννηματά άσκησε ο ευρωβουλευτής του Ποταμιού Μίλτος Κύρκος, μιλώντας στο Action 24. Τάχθηκε υπέρ της αυτόνομης καθόδου του Ποταμιού στις και ανακοίνωσε ότι δεν θα είναι υποψήφιος με το ΚΙΝΑΛ στις ευρωεκλογές.

Ο κ. Κύρκος προέβλεψε ότι δύσκολα υπό τις παρούσες συνθήκες και με την γκρίνια στο εσωτερικό του νέου φορέα θα φθάσει στις εκλογές ως ενιαίο κόμμα.

Για τις επαφές του με το χώρο του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Κύρκος επιβεβαίωσε ότι συνομιλεί με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, αλλά και με υπουργούς όπως ο κ. Πιτσιόρλας, ο κ. Βίτσας και ο κ. Μουζάλας.

Τα εμπόδια για μια ενδεχόμενη συνεργασία μου με τον ΣΥΡΙΖΑ

Σχετικά με μια ενδεχόμενη συνεργασία του με τον ΣΥΡΙΖΑ απαρίθμησε τα εμπόδια που υπάρχουν αυτή την ώρα, φέροντας ως παράδειγμα, μεταξύ άλλων την αντιμετώπιση του κ. Κριμιζή από τον κ. Παππά, τον χειρισμό της υπόθεσης Novartis από την κυβέρνηση, αλλά και τη συμμαχία με τους ΑΝΕΛ.

Ο κ. Κύρκος υποστήριξε ότι ο στόχος πρέπει να είναι η συναίνεση για την αναζήτηση της χαμένης Αριστεράς, ενώ αναφέρθηκε και στις παροτρύνσεις του προς τα ελληνικά κόμματα που ανήκουν στην ευρωομάδα των Σοσιαλιστών να αποφύγουν κάθε σκέψη για συνεργασία με τη ΝΔ.