Επίθεση στην κυβέρνηση πραγματοποίησε σήμερα η εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Μαρία Σπυράκη, τόσο κριτικάροντας τις κινήσεις της στο θέμα του ονοματολογικού της ΠΓΔΜ όσο και καταγγέλλοντας εισαγωγή 4ου μνημονίου.

Η κ. Σπυράκη κατηγορεί την κυβέρνηση πως συνεχίζει τη μυστική διπλωματία για το σκοπιανό, κρατώντας στο σκοτάδι τους πολίτες και δρώντας εις βάρος των εθνικών συμφερόντων. Σε δήλωσή της η εκπρόσωπος της ΝΔ τονίζει πως ο κ. Τσίπρας δεν διαθέτει την πολιτική νομιμοποίηση να δεσμεύσει τη χώρα και τον καλεί «να ενημερώσει τη Βουλή, καθώς φέρει ακέραιη την ευθύνη για τις επιλογές του».

Παράλληλα, αναφέρει πως ύστερα από τρία χαμένα χρόνια με το τρίτο αχρείαστο μνημόνιο, η κυβέρνηση υπογράφει και ψηφίζει το τέταρτο μνημόνιο. «Μειώνει ξανά τις συντάξεις και το αφορολόγητο, αυξάνει κι άλλο τις ασφαλιστικές εισφορές, αυξάνει και τον ΕΝΦΙΑ ακόμη και για τους οικονομικά πιο αδύναμους πολίτες. Αυξάνει και την αγανάκτηση των πολιτών που δεν αντέχουν άλλα χαμένα χρόνια», σημειώνει η κ. Σπυράκη.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, απάντησε στην Μαρία Σπυράκη λέγοντας: «Η κυβέρνηση βγάζει τη χώρα από την επιτροπεία, ενώ η ΝΔ θέλει την κατεδάφιση του κοινωνικού κράτους»