Τη θέση ότι «η Νέα Δημοκρατία ήταν και πρέπει να είναι η παράταξη της εθνικής συνεννόησης, της κοινής προσπάθειας, του δημοσίου κι εθνικού συμφέροντος, της μετριοπάθειας» καταθέτει ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος της κυβέρνησης Κώστα Καραμανλή, Ευάγγελος Αντώναρος με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook, καλώντας παράλληλα τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να προχωρήσει σε εσωκομματικές εκλογές.

Ο κ. Αντώναρος, αφού εκφράζει την απόλυτη συμφωνία του με την ανάρτηση του Νίκου Καραχάλιου ότι «Η xώρα μας εισέρχεται πλέον σε μια περίοδο "νέας κανονικότητας" μετά από την επίπονη 8ετια των 3 Μνημονίων», απευθυνόμενος στη ΝΔ αναφέρει χαρακτηριστικά ότι «οι σημερινοί θεσιθήρες του "ΟΧΙ ΣΕ ΟΛΑ" πρέπει να αντιληφθούν ότι η γραμμή που ακολουθούν είναι πολιτική μειοψηφίας» προσθέτοντας πως «πολιτική μειοψηφίας είναι: η άρνηση συμμετοχής στην κοινή προσπάθεια για να τελειώσει ο κύκλος της κρίσης, οι νεοφιλελεύθερες ιδεοληψίες στην οικονομία, η πλήρης αδιαφορία για την κοινωνική συνοχή κι όσων έχουν τη μεγαλύτερη ανάγκη στην κοινωνία, οι ύπουλες -από τα γνωστά κέντρα κατευθυνόμενες επιθέσεις στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας».

Τέλος ο κ. Αντώναρος προτρέπει τον Κυριάκο Μητσοτάκη να ζητήσει την επανεκλογή του στην προεδρία της ΝΔ τονίζοντας :«Εδώ και χρόνια ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζητάει συνεχώς εκλογές. Τώρα έχει τη δυνατότητα να κάνει ο ίδιος εκλογές. Εσωκομματικές εκλογές. Να ζητήσει την επανεκλογή του στην Προεδρία της Νέας Δημοκρατίας. Να δει αν έχει ακόμη την εμπιστοσύνη της. Έχει τα κότσια να το κάνει;».