Ο «Ρουβίκωνας» ανέλαβε την ευθύνη σχετικά με την απόπειρα εισβολής μελών της, σήμερα το πρωί, στο γραφείο του βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Κώστα Κατσίκη, στην οδό Βασιλίσσης Σοφίας, κάτι για το οποίο ο κ. Κατσίκης διατυπώνει τις αμφιβολίες του.

Η αντιεξουσιαστική συλλογικότητα «Ρουβίκωνας» ανέλαβε την ευθύνη σχετικά με την απόπειρα εισβολής μελών της, σήμερα το πρωί, στο γραφείο του βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Κώστα Κατσίκη, στην οδό Βασιλίσσης Σοφίας.

«Δυστυχώς, η είσοδος της ομάδας στο βουλευτικό γραφείο δεν κατέστη εφικτή. Ό,τι αναφέρεται σχετικά με το γεγονός είναι ψέμα. Κανείς δεν μπήκε στο γραφείο εκτοξεύοντας απειλές» αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στη σχετική ανάρτηση του «Ρουβίκωνα» σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Δηλώσεις Κατσίκη στη Βουλή

Ο Κώστας Κατσίκης από το βήμα της Βουλής δήλωσε πως αμφιβάλλει ότι η απόπειρα επίθεσης στο πολιτικό γραφείο του προέρχεται από τον «Ρουβίκωνα».

«Επιτρέψτε μου να σας ζητήσω συγνώμη διότι σήμερα δεν κατάφερα να ασκήσω στο ακέραιο τα κοινοβουλευτικά μου καθήκοντα, ως κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος, διότι είχα να αντιμετωπίσω μία επίθεση κακοποιών στοιχείων, ευτυχώς αποτυχημένη προσπάθεια εισβολής στο πολιτικό μου γραφείο, όπως αποτυχημένη ήταν αυτή η προκήρυξη που δικαιολογούσε αυτή την άνανδρη και, κατά τη γνώμη μου, τρομοκρατική ενέργεια. Με προκήρυξη, κακέκτυπη αναπαραγωγή προκηρύξεων προηγούμενων τρομοκρατικών οργανώσεων, όπως άλλωστε θυμίζει το μακροσκελές κείμενο, που αποτελεί κείμενο ανάληψης ευθύνης από μέρους τους, για την ταυτότητα των οποίων προσωπικά προβληματίζομαι και την αμφισβητώ» ανέφερε, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής ο κ. Κατσίκης.

«Όταν, λοιπόν, θα έχω τα στοιχεία που θα μπορούν να απαντήσουν στο ερώτημά σας, από ποιον η επίθεση, τα στοιχεία θα είναι στη διάθεσή σας. Κάντε υπομονή να δούμε αν πρόκειται για τον "Ρουβίκωνα" και αν πραγματικά αυτή η οργάνωση είχε τόσο καλά μάθει το μάθημά της από τα φροντιστήρια που είχαν παρακολουθήσει. Δυστυχώς, όμως, δεν ήταν επιτυχημένη ούτε η ανάληψη ευθύνης, ούτε και οι ενέργειές τους, τις οποίες ευτυχώς αποφύγαμε τα χειρότερα» πρόσθεσε ο βουλευτής.

Ο Π. Καμμένος για την απόπειρα εισβολής στο γραφείο του Κ. Κατσίκη

«Όποιος φοράει κουκούλα, όπου και αν ανήκει, όταν εκφοβίζει εκλεγμένους συμμετέχει σε προπαρασκευαστικές πράξεις κατά του πολιτεύματος, όπως λέει και ο Λαός μας "ο λύκος στην αναμπουμπούλα χαίρεται". Καμία δεν φορά και εισπράττει.... ». Αυτό έγραψε στον προσωπικό λογαριασμό του στο twitτer ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων και υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, με αφορμή την απόπειρα εισβολής στο γραφείο του βουλευτή του κόμματος, Κώστα Κατσίκη.

 

Δείτε επίσης: