«Ο ΣΥΡΙΖΑ καταρρέει, αλλά δεν θα επιτρέψουμε να πάρει και την Ελλάδα στην πτώση του», τονίζει σε συνέντευξή του στη Real News ο Τάκης Θεοδωρικάκος.

Ο συντονιστής Στρατηγικού Σχεδιασμού της ΝΔ αναφερόμενος στη συμφωνία Τσίπρα - Ζάεφ για το Σκοπιανό, εκτιμά ότι είναι εξαιρετικά δύσκολο να ψηφιστεί από τη Βουλή των Ελλήνων γιατί -όπως σημειώνει- δεν πιστεύει ότι θα υπάρξουν «151 πρόθυμοι βουλευτές να στηρίξουν ένα τόσο μεγάλο εθνικό λάθος».

Για τις κατηγορίες περί αποστασίας τονίζει ότι η κυβέρνηση κατασκευάζει διαρκώς σενάρια που κανένας δεν πιστεύει.

«Ήρθαν στην εξουσία ως αντιμνημονιακοί "ανανεωτές" της πολιτικής ζωής και κατέληξαν να υπογράψουν δύο νέα μνημόνια, ακολουθώντας, μάλιστα, τις χειρότερες πρακτικές του παρελθόντος. Χρησιμοποιούν τις πιο χυδαίες μεθοδεύσεις παρακρατικού χαρακτήρα ενάντια στους πολιτικούς τους αντιπάλους γιατί έχουν ήδη ηττηθεί ιδεολογικά, πολιτικά, αξιακά από τη μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία του μέτρου και της λογικής. Γι' αυτό καταφεύγουν σε κηρύγματα μίσους και διχασμού», σημειώνει.

Αναφερόμενος στην τακτική της κυβέρνησης τονίζει: «Ο ΣΥΡΙΖΑ για να διασωθεί αναζητά προσχηματικούς διχασμούς και διλήμματα. Αλλά το κάνει με μια ατζέντα που δεν αφορά παρά τα όρια του 4% που ήταν ο πυρήνας του. Τέτοιο θέμα, για παράδειγμα, είναι σήμερα οι σχέσεις κράτους- εκκλησίας που προφανώς δεν είναι προτεραιότητα για τους πολίτες. Σε αυτό τον δρόμο θα κινηθούν εγείροντας διάφορα τάχα "θεσμικά" ζητήματα. Όμως οι προσπάθειές τους είναι καταδικασμένες».

Σχετικά με τον χρόνο των εκλογών εκτιμά: «Η κυβέρνηση έχει βρεθεί σε πολύ δύσκολη θέση και, καθώς είναι επιρρεπής σε τακτικισμούς, εκλογές μπορούν να γίνουν ανά πάσα ώρα από τις αρχές Σεπτεμβρίου και μετά. Η ΝΔ είναι απολύτως έτοιμη γι' αυτή την αναμέτρηση».

Αναφερόμενος στις κατηγορίες του Μαξίμου ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης κράτησε ακροδεξιά στάση στο Σκοπιανό, ο κ. Θεοδωρικάκος απαντά πως «είναι συνηθισμένο το Μέγαρο Μαξίμου να χαρακτηρίζει ακροδεξιούς όσους διαφωνούν μαζί του. Αλλά ακροδεξιοί δεν υπάρχουν στη ΝΔ, υπάρχουν στην κυβέρνηση. Και σε κάθε περίπτωση χωρίς πατριωτισμό δεν μπορούμε να πετύχουμε την αναγέννηση της Ελλάδας».

Τέλος, στο ερώτημα με ποιους μπορεί να συνεργαστεί την επομένη των εκλογών η ΝΔ, ο κ. Θεοδωρικάκος απαντά: «είτε είναι αυτοδύναμη είτε όχι, θα απευθύνει πρόσκληση συνεργασίας σε όλες τις δημοκρατικές δυνάμεις που θα βρίσκονται στη Βουλή και θα θελήσουν να συνδράμουν από κοινού σε ένα εθνικό μεταρρυθμιστικό σχέδιο για τη ανασυγκρότηση της Πατρίδας μας».