Να φύγουμε από τη λογική του κρατισμού και να περάσουμε στη λογική της στήριξης του ιδιωτικού τομέα και της προσέλκυσης επενδύσεων». Αυτό τόνισε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Κωστής Χατζηδάκης μιλώντας στο «InvestGR-ΞΕΝΕΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ».

Ο κ. Χατζηδάκης σημείωσε πως δυστυχώς σήμερα οι επενδύσεις μας είναι μόλις στο ένα τρίτο εκείνων που είχαμε το 2007, δύο χρόνια πριν ξεσπάσει η κρίση και ξεκαθάρισε πως χρειαζόμαστε 100 δισ. ευρώ επιπλέον επενδύσεις στην επόμενη πενταετία για να μπούμε σε τροχιά ανάπτυξης. Αυτά τα χρήματα, εξήγησε, το Δημόσιο δεν τα έχει, και εκ των πραγμάτων το μεγαλύτερο ποσοστό των πόρων αυτών μπορεί να έρθει μόνο από ιδιωτικές επενδύσεις.

«Η ΝΔ θεωρεί πως στο επίκεντρο του σχεδιασμού για την Ελλάδα του αύριο οφείλει να είναι η προσέλκυση επενδύσεων και η στήριξη της επιχειρηματικότητας. Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για αύξηση των ιδιωτικών επενδύσεων κατά 100 δισ. ευρώ μέσα σε μία πενταετία, ώστε αυτές να φτάσουν στο 20% του ΑΕΠ» συνέχισε, επισημαίνοντας πως αυτό θα συμβεί μόνο με μία μεταρρυθμιστική κυβέρνηση που θα πιστεύει στην ανάγκη διαρθρωτικών αλλαγών και δεν θα τις παρουσιάζει ως αναγκαίο κακό.

«Δεν μπορούμε να μείνουμε όμηροι ιδεοληψιών που κρατούν την οικονομία μας σε τέλμα και κάνουν τους φτωχούς φτωχότερους. Να περάσουμε από την Ελλάδα της διανομής φτώχειας στην Ελλάδα της παραγωγής και των εξαγωγών», υπογράμμισε.

Ως προϋποθέσεις για να επιστρέψει και να μπει η ελληνική οικονομία σε αναπτυξιακή τροχιά, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ ανέφερε την εγκαθίδρυση ενός πιο ευνοϊκού φορολογικού καθεστώτος, την αποφασιστική αντιμετώπιση του προβλήματος των κόκκινων δανείων, την ταχεία προώθηση των ιδιωτικοποιήσεων, την παροχή κινήτρων για επενδύσεις σε καινοτόμες εταιρίες startup, την απλοποίηση της διαδικασίας αδειοδότησης των επιχειρήσεων και μία σειρά από άλλες παρεμβάσεις σε τομείς που επηρεάζουν την προσέλκυση επενδύσεων.