Πειστικές απαντήσεις από τον πρόεδρο της ΝΔ για τις ανάρμοστες, όπως τις χαρακτηρίζει, σχέσεις του με τον κ. Φρουζή της εταιρείας Novartis ζητεί με γραπτή ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Να απαντήσει ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης έναντι ποιων "ανταλλαγμάτων" ο κ. Φρουζής, της Novartis, του οργάνωσε προεκλογικές συναντήσεις στήριξης με επιφανείς επιχειρηματίες και ποια "γραμμάτια" του ξεπληρώνει σήμερα "καλύπτοντας" το σκάνδαλο και μιλώντας για "σκευωρία", ζητάει με ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή τα σχετικά δημοσιεύματα.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ έχει ως εξής:

«Στη συζήτηση στη Βουλή την περασμένη Πέμπτη ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε ότι η σχέση του με τον κ. Φρουζή της Novartis υπήρξε απολύτως τυπική και στο πλαίσιο των κοινωνικών του συναναστροφών.

Στα emails του κ. Φρουζή, όμως, προς τον κ. Μητσοτάκη, που αποκάλυψε η εφημερίδα Documento, ο ισχυρός άνδρας της Novartis διοργανώνει προεκλογικές συναντήσεις με σημαντικούς επιχειρηματίες, προφανώς προκειμένου οι τελευταίοι νβκαι προσωπικά του κ. Μητσοτάκη.

Ο κ. Μητσοτάκης που για άλλη μια φορά συνελήφθη ψευδόμενος στη Βουλή, οφείλει να δώσει ξεκάθαρες απαντήσεις.

Έναντι ποιων ανταλλαγμάτων ο «εντιμότατος» φίλος του, κ. Φρουζής του οργάνωσε προεκλογικές συναντήσεις στήριξης με επιφανείς επιχειρηματίες για τις εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ;

Ποια είναι τα γραμμάτια που ξεπληρώνει σήμερα προς τον «εντιμότατο» φίλο του, καλύπτοντας το σκάνδαλο και μιλώντας για σκευωρία;

ΥΓ. Προς στιγμής είχαμε πιστέψει πως η μεγάλη πρωτοτυπία του σκανδάλου Novartis ήταν πως αποτελούσε το πρώτο μεγάλο σκάνδαλο της μεταπολίτευσης από το οποίο απουσίαζε το όνομα Μητσοτάκης. Δυστυχώς διαψευστήκαμε».