Με αφορμή τη συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Ταγίπ Ερντογάν την Πέμπτη, στο περιθώριο της Συνόδου του ΝΑΤΟ, η Νέα Δημοκρατία εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία ουσιαστικά εξομοιώνει τη συνάντηση με την επίσκεψη της Ντόρας Μπακογιάννη στην ορκωμοσία του Ερντογάν.

Η κ. Μπακογιάννη δεν ξέρουμε ακόμα με ποια ιδιότητα παραβρέθηκε στην ορκωμοσία του σουλτάνου και δεν είναι καν πρόεδρος του κόμματός της. Ο Αλέξης Τσίπρας είναι πρωθυπουργός της Ελλάδας, ως γνωστόν. Πόσο μυαλό θέλει για να καταλάβει κανείς τη διαφορά, όταν μάλιστα η Ντόρα παραβρέθηκε στο πανηγύρι του Ερντογάν ενώ ο Τσίπρας εκπροσωπεί τη χώρα μας στη σύνοδο του ΝΑΤΟ!

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας αναφέρει ότι «Αν ήταν, όπως είπε ο κυβερνητικός διπρόσωπος, "ακατανόητη και επιζήμια" η παρουσία της κ. Ντόρας Μπακογιάννη στην τελετή ορκωμοσίας του Τούρκου προέδρου, πώς χαρακτηρίζει άραγε τη συνάντηση που θα έχουν τελικά την Πέμπτη οι κ. Τσίπρας και Ερντογάν;», και προσθέτει: «Ουαί υμίν, γραμματείς και Φαρισαίοι υποκριτές».